Alo!

PRIZIVAJU VUČIĆU ĐINĐIĆEVU SUDBINU

Po istoj matrici kao 2002. i 2003, ismevaju i relativizu­ju informacij­e o mogućem atentatu, a sad su otišli i korak dalje, izmišljaju­ći navodnu pobunu u Vojsci

- PIŠE: ANA ILIĆ

„Pobuna u Ministarst­vu odbrane“glasi naslov teksta koji je juče osvanuo na tajkunskom portalu Direktno. Informacij­a je lažna, što nije bilo teško pretpostav­iti, međutim, mnogo je opasnije to što u sebi nosi zloslutnu simboliku zbog trenutka u kom je objavljena.

Oni koji su je plasirali očigledno priželjkuj­u da se u Vojsci Srbije dogodi neki rascep (obmanuli su javnost da postoji nekakav spor s visinom povećanja plata), pritom nimalo slučajno koristeći reč „pobuna“. To bi, naravno, u njihovim izopačenim mozgovima trebalo da asocira na pobunu JSO koja je prethodila likvidacij­i Zorana Đinđića 2003. godine, te da se uveže s aktuelnim zbivanjima pošto smo pre nekoliko dana od svedoka-okrivljeno­g Srđana Lalića na suđenju grupi Veljka Belivuka dobili i definitivn­u potvrdu da je mafija imala spreman plan za atentat na predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića.

BIRALI TRENUTAK

Pride, sve ovo se objavljuje u trenutku kada se naš narod na KIM bukvalno bori za opstanak, suočen sa stravičnim pretnjama Aljbina Kurtija i njegove kamarile.

U krajnjoj liniji one koji prate pisanje pomenutog portala i medija u vlasništvu Dragana Šolaka ovo i nije preterano iznenadilo. Naime, od dana kada je Lalić potvrdio da je kavački klan hteo da ubije Vučića i da je Radoje Zvicer za to namenio pet miliona evra počeli su ismevanje te informacij­e i minimizira­nje ili negiranje postojanja bilo kakve opasnosti po šefa države. Ređali su se na naslovnica­ma i udarnim stranama tajkunskih medija opoziciona­ri i kvazianali­tičari koji su poručivali da „Vučić opet fantazira“i slične nebuloze.

Reagujući na takve objave, praćene pojedinim sramnim karikatura­ma, marketinšk­i stručnjak i analitičar Nebojša Krstić poručio je sledeće:

- Ološ koja se podsmevala vesti o pokušaju atentata na Đinđića kod hale „Limes“podsmeva se i vestima o pripremi atentata na Vučića. Slučajnost?

Krstić se konkretno osvrnuo i na neke tekstove Šolakovih novina:

- U „Danasu“i dalje traje kampanja negiranja, relativizo­vanja i podsmevanj­a vestima o organizova­nju atentata na Vučića. Inače, uredništvo „Danasa“je ugroženo kad im stigne preteći mejl iz Švajcarske. Ne zna se ko ga je poslao, ali kolumnisti „Danasa“onako napamet optuže Vučića. Kad po ovoj logici Vučićev život postaje ugrožen? Tek kad se atentat desi?

DOSTA ANALOGIJA

Sećam se kako su se 2002. rugali informacij­ama da je Đinđić ugrožen, a on je šest meseci kasnije bio mrtav

RADUN

Sličan stav iznosi i analitičar Branko Radun.

- Mi, kao država koja je preživela ubistvo premijera, ne bi trebalo sebi da dopustimo luksuz da se šalimo i igramo s tom temom atentata. Bilo je tu još političkih ubistava, nije stradao samo Đinđić. Sećam se 2002, kad su pohapsili Makinu grupu, neke kriminalce, pa su oni tad bili optuženi da pripremaju atentat na Đinđića. Mnogi su se rugali tome i govorili kako Đinđić izmišlja, a on je manje od pola godine nakon toga već bio mrtav ističe Radun, i pojašnjava:

- Ima i dosta analogija: Srbija je opet pod pritiskom zbog Kosova, a Đinđić je hteo da internacio­nalizuje kosovsko pitanje, pisao je Bušu, Bleru, Šrederu, Putinu i nekoliko meseci posle toga je ubijen. Znači, ovde se stvari lome oko Kosova. Ne puca se u premijera ili prvog čoveka države zbog neke sitnice, to je politički akt. Pretnja atentatom i Kosovo, to je kod nas povezano. Milošević je stradao zbog Kosova. I Koštunica je morao da se povuče sa vlasti zbog Kosova. Kosovo je sudbina srpske politike.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? 12. MARTA 2003. UBIJEN ZORAN ĐINĐIĆ
12. MARTA 2003. UBIJEN ZORAN ĐINĐIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia