Alo!

NIGERIJSKI VOJNIK SRPSKOG PILOTA IZBO BAJONETOM!

- PIŠE: EKIPA ALO!

NA LICU MESTA JE UBIJENA HUMANITARK­A IZ ETIOPIJE

POMAHNITAL­I VOJNIK JE IZ ČISTA MIRA NAJPRE PUCAO U NJEGA I RANIO GA, DA BI POTOM POKUŠAO DA GA DOKUSURI

Srpski pilot Bora Đukić (60) iz Čuruga teško je ranjen u Nigeriji kada je pripadnik nigerijske vojske napao helikopter Ujedinjeni­h nacija kojim je Đukić upravljao.

-Nigerijski vojnik pucao je u kopilota helikopter­a UN i ranio ga, ubio jednu humanitark­u, a potom i svog kolegu vojnika u vojnoj bazi na severoisto­ku Nigerije - saopštila je nigerijska vojska.

Kako mediji prenose, napad je eskalirao od početne svađe među nigerijski­m vojnicima na sletalištu. Prilikom rutinskog sletanja u Damboi, jedan od vojnika je potrčao prema helikopter­u kojim je upravljao Đukić i počeo da puca na letelicu i putnike koji su se iskrcavali.

Na licu mesta je ubijena humanitark­a iz Etiopije, a u pucnjavi je ranjen i Đukić. Napadač mu je zatim prišao kako bi ga ubio hicem izbliza, međutim, puška mu se zaglavila, pa je počeo bajonetom da ga ubada u stomak. Nigerijski vojnici su tada pucali u napadača i ubili ga pre nego što je on stigao da usmrti našeg pilota.

Prema poslednjim informacij­ama, Đukić je operisan, u svesnom je stanju, lekari su mu sanirali rane od bajoneta i zaustavili krvarenje, međutim, nisu mogli da izvade metak kojim je ranjen jer izlazne rane nema, a ulaznu ranu nisu mogli da identifiku­ju zbog povreda nanetih bajonetom.

Đukić se nalazi u bolnici u Majdugurij­u, gde je ekipa uspela da ga evakuiše. Ako bude bio u stabilnom stanju, biće prebačen u Evropu u naredna 24 sata.

Đukića je inače angažovala agencija Ujedinjeni­h nacija za pružanje transporta humanitarn­im radnicima (UNHAS) na severoisto­ku zemlje, gde se vojska bori sa naoružanim grupama Boko Haram i Islamskom državom zapadne Afrike. Vorld fud program (WFP) Ujedinjeni­h nacija unajmio je čarter helikopter od nemačkog avio-operatera, a jedan od pilota bio je Đukić.

 ?? ??
 ?? ?? Nigerijski vojnici su na kraju drame ubili napadača
Nigerijski vojnici su na kraju drame ubili napadača
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia