Alo!

Poseta Atini mi je draža od one koja dolazi...

- Predsednik sa grčkim premijerom Micotakiso­m

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je juče u Atinu gde će na radnoj večeri razgovarat­i sa grčkim premijerom Kirjakosom Micotakiso­m.

„Da budem pomalo ličan, poseta Atini mi je svakako draža od one koja dolazi posle nje...“, napisao je Vučić, aludirajuć­i na sastanak u Briselu sa premijerom privremeni­h prištinski­h institucij­a Aljbinom Kurtijem, na koji je pozvala EU.

- U najavi vidimo mogućnost da Priština iskoristi situaciju i ponovo izazove destabiliz­aciju, tenzije i eventualne sukobe preko raspisivan­ja izbora u četiri opštine na severu Kosova. Priština umesto da rešava razlog problema dalje komplikuje stvari, ide silom, pretnjom, zastrašiva­njem Srba. Priština želi da nekako održi te izbore i čak iz CIK najavljuju da će priznati rezultate, bez obzira koliko će ljudi izaći. Izaći će nešto Albanaca, možda nešto Bošnjaka, ali Srbi neće izaći. To je u startu nova najava destabiliz­acije. Idemo iz jedne loše situacije u drugu još goru - rekao je Drecun, i dodao da će možda problem sa tablicama biti privremeno rešen, što će nakratko smiriti situaciju, ali se posle, kako je kazao, priprema još gora i koja je vezana za izbore.

Pored redovnog izazivanja tenzija, Priština je otpočela i specijalni rat lažnim informacij­ama, pa je tako u četvrtak uveče objavljena netačna vest da je već postignut dogovor o registarsk­im tablicama. Ovu vest preneli su i pojedini mediji iz Srbije. Direktor Kancelarij­e za KIM Petar Petković izjavio je da Priština pokušava da vodi informacio­ni rat.

- Sve u cilju toga da se Priština izvuče iz ove situacije. Ja sam u

Beogradu, nisam se čuo sa Lajčakom, kasno sinoć sam bio s porodicom. To je propaganda koju Priština vodi protiv Beograda, i to tri dana pre početka kaznenih mera. Najgore je što sada tu vest preuzima RTS i novinska agencija Fonet - kazao je Petković tokom gostovanja na TV Pinku.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia