Alo!

Ostavio suprugu i troje dece

-

Misterija! Telo srpskog fudbalskog trenera Miladina Rakićevića Rakaša (59) pronađeno je u reci nedaleko od španskog grada Toleda! Policija zasad isključuje mogućnost ubistva, a u gradiću je prava misterija kako je jedan od omiljenih meštana završio u vodi! Telo muškarca u reci Sela uočeno je u naselju Kangas de Onis, kada je jedan od Rakićeviće­vih komšija, inače policajac u civilu, prelazio preko mosta. Ubrzo je shvatio da je reč o njegovom poznaniku Miladinu Rakićeviću, koji je pre 30 godina došao iz Srbije. - Telo se nalazilo nekoliko metara nizvodno od Rimskog mosta. Ubrzo je na lice mesta došla lokalna policija i Civilna garda, koja je izvukla telo na kopno. Veliki broj meštana okupio se i posmatrao odnošenje leša. Srbin je bolovao od neurodegen­erativne bolesti, a u trenutku tragedije bio je sam navode španski mediji.

Na osnovu dosadašnji­h okolnosti policija isključuje krivično delo ubistvo. Međutim, mnogo toga je pod velom misterije.

- Srbin je poslednjih nekoliko sati svog života bio odsutan od kuće i niko nije znao gde je. Sumnja se da je reč o samoubistv­u ili nesreći, međutim, prema rečima poznanika, navodno nije imao razloga za tako nešto jer je bio u srećnom braku i bio je jedan od najomiljen­ijih meštana Kangas de Onisa. Niko nije video šta se dogodilo - pišu lokalni mediji i dodaju reči jednog od njegovih kolega:

- Poznat kao Rakaš, bio je veoma cenjen u gradu Kangasu, gde je stigao početkom devedeseti­h. Rođen je u Srbiji, a po dolasku u Španiju nastanio se u Toledu. Upravo zbog povezanost­i sa folklornom grupom stigao je u Kangas de Onis. Zbog rata u bivšoj Jugoslavij­i nije želeo da se vrati u svoju zemlju, a kada mu je istekla dozvola za boravak u Španiji,

Rakićević je bio porodičan čovek, a iza sebe je ostavio suprugu kanuistkin­ju Lauru Valdes Sobrekuevu, kao i troje dece. Lokalni portali pišu da je Srbin bio jedan od onih koji su se uvek maskirali i učestvoval­i na karnevalu na Dan Svetog Antonija. - Zajedno s decom i porodice formirali su neke od živopisnih grupa koje su paradirale Kangasom navode mediji.

fudbalski klub Kanikas angažovao ga je kao radnika. Bio je veoma vredan i aktivan, dobar komšija. U Kanikasu je radio kao trener, a trenirao je i niže kategorije. Uvek je bio vezan za sport i takođe je radio kao monitor u sportskom odboru i u rezidencij­i. Bio je fenomenala­n čovek i vrhunski sportista - kazao je kolega.

Prijatelji za njega kažu da je bio vredan za desetoricu, a njegova supruga se nije oglašavala povodom njegove smrti. Nekima je čudna i činjenica da ona nikada na svom Fejsbuk profilu nije objavljiva­la zajedničku fotografij­u s njim.

Miladin Rakićević Rakaš sahranjen je juče oko 17 sati, a služba za pokoj duše obavljena je u župnoj crkvi Kangas de Onisa.

Telo Rakićevića nađeno je nedaleko od Rimskog mosta. On je pred smrt otišao od kuće i niko nije znao gde je

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia