Alo!

ZLATNA RUKAVICA U NOVOM PAZARU

-

BOKS - Tradiciona­lni turnir „Zlatna rukavica“, 65. po redu, održaće se u Novom Pazaru od 30. novembra do 4. decembra. U dvorani „Pendik“boriće se više od 60 boksera iz 15 zemalja. Srpski tim predvodiće kapiten Vladan Babić, a između ostalih nastupiće Almir Memić i Džejlan Toskić.

Pored trofeja „Zlatna rukavica“, biće dodeljen pehar za najboljeg tehničara koji će nositi naziv po čuvenom novopazars­kom treneru Besimu Ejupoviću Besku.

- Grad Novi Pazar je počastvova­n time što je centar boksa ne samo u Srbiji već u regionu, što će okupiti najbolje boksere i što se sam bokserki klub Novi Pazar vratio u vrh klubova bivše Jugoslavij­e. Krenuo je Novi Pazar poslednjih godina stazom uspeha, došlo je do pune afirmacije plemenite veštine, zahvaljuju­ći mnogim elementima i novom timu na čelu Bokserskog saveza Srbije. Novi Pazar je stvorio izvanredne uslove za trening i zaokružio priču pojačanjim­a u upravi kluba. Sve su se kocke poklopile, ušli smo i u regionalnu ligu, a zna se da šampione i dobre rezultate grad tradiciona­lno podržava. Prepoznati smo na mapi kao grad boksa i sporta uopšte - rekao je gradonačel­nik Nihat Biševac.

Predsednik BSS Nenad Borovčanin istakao je da je odluka da Novi Pazar bude domaćin „Zlatne rukavice“logična, jer je u pitanju bokserski grad s velikom podrškom lokalne samouprave i predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića.

Biće to spektakl i Srbija će ponovo pokazati da je jedan od najboljih organizato­ra bokserskih turnira. Iskreno se nadam da će u budućnosti neko od boksera iz Novog Pazara koji su već dokazali vrednost, motivaciju, hrabrost i srce u ringu, za Srbiju osvojiti evropsku i svetsku medalju, pa i učestvovat­i na Olimpijski­m igrama - rekao je Borovčanin.

 ?? ?? Biševac, Toskić, Piperski, Memić i Borovčanin
Biševac, Toskić, Piperski, Memić i Borovčanin
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia