Alo!

FRIC PRETI NOVAKU

Protiv najboljih igram najbolji tenis, poručio je igrač koji je u Torino došao kao rezerva umesto Alkaraza

- PIŠE: SLOBODAN VRAKELA

Dva koraka do povratka na tron i ispisivanj­a stranice istorije belog sporta. Novak Đoković danas će u polufinalu Završnog mastersa ukrstiti reket s Amerikance­m Tejlorom Fricom i pokušati da izbori još jedno finale turnira koji je osvajao u pet navrata.

Međutim, srpski as ovaj turnir je poslednji put osvojio sada već davne 2015. godine. Ukoliko pak trijumfuje u Torinu, izjednačić­e se sa Rodžerom Federerom po broju osvojenih pehara (6). Motiva ima napretek, posebno ako se zna kroz šta je sve prošao od početka godine i koliko je odlučan da svima pokaže ko je najbolji na svetu uprkos trenutnom izgledu ATP liste.

S druge strane mreže stajaće Tejlor Fric, koji je na mala vrata stigao u Italiju. Naime, on je deveti igrač planete, a među osam najboljih upao je posle otkaza prvog igrača sveta Karlosa Alkaraza zbog povrede. Savladao je Rafela Nadala i Feliksa Ože-alijasima, koji je u Torino stigao u sjajnoj formi.

- Ovo je ogromna stvar za mene. Od toga da nisam bio ni

TITULA NA ZAVRŠNOM MASTERSU IMA NOVAK kvalifikov­an, do toga da sam u polufinalu, sjajno. Verovao sam da ću igrati dobro ovde. Mislim da najbolji tenis uvek igram protiv najboljih igrača – izjavio je Fric i tako praktično poslao preteću poruku Đokoviću.

Srpski i američki teniser do sada su se sastali u pet navrata i uvek je Đoković izašao kao pobednik. Jedini put kada je Fric uzeo makar set bilo je u Melburnu prošle godine. Veoma čudan meč u kojem je Novak poveo sa 2:0 u setovima, povredio stomačni mišić, dozvolio Amerikancu

CRVENA GRUPA

Medvedev – Đoković Cicipas – Rubljov

POLUFINALE DANAS 1:2 sinoć

da izjednači, a onda nadljudski­m naporom slavio sa 6:2 u petom setu. U nastavku turnira Nole je prigrlio svoj poslednji pehar Australija­n opena. I taj meč verovatno je poslužio Fricu da izgradi samopouzda­nje i poveruje da može da slomi još jednog favorita. Ali imajući u vidu partije kakve je do sada pružao Đoković, sve osim sigurne pobede Srbina i plasmana u finale bila bi prvorazred­na senzacija.

 ?? ?? 5
5
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia