Alo!

DOŽIVOTNA ROBIJA UBICI SRPKINJE U MINHENU

Ubica je za bogatu penzionerk­u saznao od svog sina, koji je bio njen podstanar. Kupio je kartu za Minhen, zverski je ubio, a dan kasnije se u BIH vratio autobusom

- PIŠE: EKIPA ALO! Nemačka nudila nagradu za informacij­u o ubici: Policija na uviđaju

Sud u Minhenu osudio je Milana R. (53) iz BIH na doživotnu robiju zbog brutalnog ubistva državljank­e Srbije Mire Kostov (67), poreklom iz Rakite.

Ubistvo se dogodilo u decembru 2020. godine, a kako piše nemački „Bild“, Milan R. proglašen je krivim po svim tačkama optužnice. U pitanju je Banjalučan­in koji je po zanimanju mašinski inženjer, ali je pola svog života proveo u zatvoru.

- Voleo bih da mogu da vratim vreme unazad - bilo je sve što je optuženi rekao pred sudom, gde nije želeo da iznosi odbranu.

Kako stoji u optužnici, ubica je za bogatu penzionerk­u saznao od svog sina, koji je kratko vreme stanovao kod nje. Sin mu je, po dolasku u BIH, ispričao da Mira poseduje nekoliko imanja, a da kod nje mahom stanuju građevinsk­i radnici sa prostora bivše Jugoslavij­e kojima kiriju naplaćuje u gotovini. Milan R. odmah je skovao plan.

„On je stigao u Minhen i uputio se u kuću Mire Kostov. Popeo se preko ograde, otvorio prozore u prizemlju, ali je Kostov, koja je čula buku, stala ispred njega. Udario ju je nekakvim oruđem najmanje osam puta, sve dok nije pala na zemlju. To mu nije bilo dovoljno, pa je tada nastavio da je udara u glavu i ubio ju je“, navodi se u optužnici.

U trenutku ubistva Mira je bila sama u kući, jer su podstanari otputovali tokom božićnih praznika. Mrtvu, u lokvi krvi, pronašao ju je jedan od njih kada se 27. decembra vratio u njen dom.

Odmah nakon ubistva saopšteno je da je Mira u svoju kuću primila oko 150 podstanara. Neki od ovih ljudi su bili registrova­ni u Minhenu, drugi nisu bili prijavljen­i, a većina njih je samo kratko živela kod nje. Policija je tada ponudila nagradu od 10.000 evra za bilo koju informacij­u koja bi pomogla u rešavanju brutalnog ubistva. Međutim, ubrzo

su stigle vesti iz laboratori­je. Ispod žrtvinih noktiju pronađen je DNK trag, na osnovu čega je policija ušla u trag Milanu,

te raspisala poternicu.

Kako prenosi nemački portal Merkur, Milan se dan nakon zločina autobusom vratio u BIH, da bi ga nekoliko meseci kasnije, tačnije 1. aprila, srpski policajci uhapsili na osnovu međunarodn­e poternice dok je pokušavao da pređe granicu iz BIH u Srbiju.

U međuvremen­u je isporučen minhenskoj policiji, a javni tužilac je podigao optužnicu za ubistvo iz koristolju­blja i za prikrivanj­e drugog zločina.

MILANA R. UHAPSILA SRPSKA POLICIJA NA OSNOVU MEĐUNARODN­E POTERNICE

 ?? ?? Milan Reljić
Milan Reljić
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia