Alo!

MILANOVIĆ I BANOŽIĆ ODVOJENO ISPRATILI VOJNIKE U MISIJU KFORA

-

Šou-program! U razmaku od dva sata pripadnike 38. kontingent­a Hrvatske vojske u misiju Kfora, na tzv. Kosovo, postrojili su i ispratili predsednik države Zoran Milanović i ministar odbrane Mario Banožić.

Milanović i Banožić, odnosno cela vlada predvođena premijerom Adrejem Plenovićem, u višemesečn­om je sukobu, pa su zbog toga pripadnici 38. bataljona bili prinuđeni da satima čekaju na ispraćaj u misiju Kfora. Banožić je pripadnike vojske postrojio u podne, a Milanović dva sata nakon toga. On je komentariš­ući ministra Banožića poručio da vojnici jesu profesiona­lci, ali da nema

potrebe da se

OVO JE BILA GENERALNA PROBA, DOBRO JE, AKO ŽELI DA BUDE MOJA MAŽORETKIN­JA, MOŽE

Zoran Milanović

postrojava­ju dva puta. - Banožić maltretira vojnike - rekao je Milanović, i optužio Banožića da je na „sitnu prevaru“u poslednjem trenutku organizova­o ispraćaj, kojem, kako je rekao, nisu prisustvov­ali članovi porodica vojnika.

- To je grozno, to je tako mizerna karakterna osobina - rekao je Milanović, preneo je hrvatski portal 24sata. Dodao je da kada Banožić prestane da, kako kaže, maltretira ljude, onda će moći da razgovaraj­u. Poručio je da se obračunava s Banožićem, ne i sa vladom, ali je dodao da ministar u svemu uživa podršku Plenkovića. - Ovo je bila generalna proba, dobro je, ako želi da bude moja mažoretkin­ja, može.

Ali kad si ponavljač, kad si krivolovac, onda se ponašaš na ovakav način. Međutim, to ne bi mogao raditi dve nanosekund­e da nema podršku. Tu su vojnici stajali sat vremena duže - rekao je Milanović.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia