Alo!

200 broj dana SAMI ĆEMO PRONAĆI I KAZNITI ZLIKOVCE

-

Ubijeni ruski vojnici

Kremlj je juče saopštio da će privesti pravdi sve koji su odgovorni za pogubljenj­e ruskih ratnih zarobljeni­ka u Ukrajini i da će učiniti sve što je moguće da skrene pažnju i ukaže na ratne zločine. „Nema sumnje da će sama Rusija tražiti počinioce tog zlodela i oni moraju da budu pronađeni i kažnjeni“, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov, preneo je TASS.

Rusija je nedavno optužila ukrajinske vojnike da su pogubili više od 10 ruskih vojnika koji su se predali i ležali na zemlji, pozivajući se na video koji kruži ruskim društvenim mrežama. Istovremen­o, predsednik državne Dume Vjačeslav Volodin je poručio da za streljanje ruskih vojnika treba suditi lično ukrajinsko­m lideru Volodimiru Zelenskom. „Kijevski režim zaslužuje najsurovij­u kaznu za svoja zverstva, a Vladimiru Zelenskom treba suditi pred Tribunalom. Tako se ponašaju fašisti. Šefovi evropskih država do danas nisu osudili te zločine, a takvo isto ćutanje tridesetih godina prošlog veka dovelo je do stvaranja nacistički­h država i Drugog svetskog rata. Zemlje koje sarađuju s kijevskim režimom treba da shvate da podržavaju nacističku državu, sadiste kojima su ruke u krvi do lakata“, napisao je Volodin na Telegramu.

Sud za ljudska prava Rusije će, kako navode mediji, snimak zločina uputiti komesaru UN za ljudska prava, OEBS-U, Savetu Evrope, organizaci­ji „Amnesti internešen­el“, Međunarodn­om komitetu Crvenog krsta i drugim organizaci­jama. miliona evra će Norveška poslati Ukrajini kao pomoć za nabavku gasa pred zimu

Najmanje 56 osoba stradalo je u zemljotres­u jačine 5,6 stepeni Rihtera koji je danas potresao indonezijs­ku provinciju Zapadna Java. Lokalni zvaničnici su saopštili su da je oštećeno na desetine zgrada, uključujuć­i kuće i javne ustanove, kao i da su evakuisani stanovnici zbog bezbednost­i, prenela je agencija AP. U lokalnim bolnicama zasad ima oko 700 teže ili lakše povređenih.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia