Alo!

KINEZA ISEKLI PO LICU, PA MU OTELI 25.000 €!

Državljani­n Srbije sa saradnicim­a namamio biznismena iz Kine na sastanak povodom ulaganja u kriptovalu­te. Umesto toga izvukli noževe i oteli mu torbu s parama

- PIŠE: EKIPA ALO!

Španska policija traga za državljani­nom Srbije koji se sumnjiči da je sa još četiri pripadnika bande ukrao 25.000 evra od jednog kineskog biznismena. Žrtvu su namamili na sastanak u hotel u Madridu, a onda je isekli nožem po licu i vratu i oteli joj torbu s parama!

Kako prenose španski mediji, napad se dogodio u julu 2021. godine. Policija je uspela da napadačima uđe u trag i posle nešto više od godinu dana uhapsi trojicu Španaca i mladića iz jedne istočnoevr­opske zemlje. Državljani­n Srbije, međutim, još je u bekstvu!

„Nacionalna policija sada je uhapsila četiri člana kriminalne grupe, koji su prošlog jula napali biznismena kineskog porekla u sobi hotela ’NH Neptuno’ u Madridu, nakon što su ga uboli nožem u lice i vrat. Lopovi su dogovorili sastanak s biznismeno­m kako bi ga navodno naučili novom metodu ulaganja u kriptovalu­te i uzeli su mu 25.000 evra“, prenose španski portali.

Osumnjičen­ima se na teret stavlja pokušaj ubistva, ranjavanje, razbojništ­vo uz nasilje i pripadnost kriminalno­j grupi. Trojica su uhapšena u Torentu u Valensiji, a jedan u Hetafeu u Madridu.

Kako navode španski mediji, žrtva je prošle godine primila poziv od poznanika koji mu je tada objasnio da želi da ga upozna sa svojim klijentom koji je radio sa kriptovalu­tama i kako bi mu objasnio novi metod ulaganja. Sastanak je dogovoren dan kasnije u madridskom hotelu „NH Neptuno“.

„Nakon upoznavanj­a, posrednik je otišao, dok su trojica napadača otišla u hotelsku sobu u kojoj je trebalo da imaju sastanak. Čim su ušli unutra, dvojica su nasrnula na biznismena i njegovog saputnika“, prenose mediji, i dodaju da je jedna od žrtava znala borilačke veštine i po

kušala je da se odbrani.

„Jedan od napadača tada je izvadio nož, ubo biznismena u vrat i posekao ga po licu. Iako povređene, žrtve su uspele da pobegnu i potraže pomoć, a napadači su iskoristil­i tu priliku i uzeli torbu u kojoj je bilo 25.000 evra“, navode mediji.

Njih je ispred hotela čekao četvrti saradnik koji je čuvao stražu, dok je peti član bande bio u kolima kojima su pobegli.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Bandu činili Srbin, trojica Španaca i mladić iz jedne istočnoevr­opske zemlje
Bandu činili Srbin, trojica Španaca i mladić iz jedne istočnoevr­opske zemlje

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia