Alo!

HULIGANI NAPALI 43 VOZAČA GSP!

- PRIREDILA: EKIPA ALO!

Vozači javnog gradskog prevoza sve su češće na meti nervoznih građana, što je bio slučaj i pre nekoliko dana na Slaviji, a samo u toku ove godine evidentira­na su 43 napada na šofere GSP!

Tokom prethodne godine bilo ih je 71, a iako statistika pokazuje da je nasilje ove vrste u opadanju, napadi su ipak sve brutalniji i sa težim posledicam­a. Građane je uznemirila vest da je u sredu posle podne u Bulevaru oslobođenj­a, blizu Slavije, napadnut vozač gradskog prevoza. On je zadobio nekoliko udaraca pesnicom u glavu, pa je prevezen na

VMA na dalje zbrinjavan­je.

Od 43 napada na vozače JKP GSP „Beograd“, samo je devet počinilaca evidentira­no, jer većina napadača pobegne pre nego što dođe policija. Vozači su napadani i udarani pesnicama, palicama, čak i razbijenom staklenom flašom.

- Teško je i zamisliti razloge zbog kojih bilo ko uzima pravo da ih kako fizički tako i verbalno napada na radnom mestu dok obavljaju težak i veoma odgovoran posao - rekli su „Novostima“u Sekretarij­atu za javni prevoz.

Pored napada na same vozače, tokom ove godine daleko su brojniji nasrtaji na vozila GSP, a od januara već ih je bilo 69.

Vozila tada moraju na popravku, zbog čega najviše trpe sami putnici.

- Osim vozača, vozila GSP i sami putnici su izloženi raznim napadima i oblicima maltretira­nja - kažu u Sekretarij­atu. Proteklih godina pored verbalnih napada, zabeležena su i seksualna uznemirava­nja putnika, a pre dve godine je nepoznato lice ubacilo suzavac u autobus pun putnika. Svi ovi napadi ugrožavaju ne samo bezbednost putnika i vozača u vozilu, već i celokupnu bezbednost u saobraćaju. Oštećenja i demoliranj­a vozila uzrokuju i veliku materijaln­u štetu, a treba imati u vidu da to plaćaju svi građani.

Napadi na šofere sve brutalniji

 ?? FOTO: DEJAN BRIZA ??
FOTO: DEJAN BRIZA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia