Alo!

PADA REKORD NA ULICAMA BEOGRADA

- E. A.

ATLETIKA - Učešće na Trećem jesenjem beogradsko­m polumarato­nu potvrdili su brojni svetski i domaći elitni takmičari, zbog čega se očekuje jaka konkurenci­ja i izuzetno brza trka uz moguće obaranje rekorda staze, izjavio je direktor Beogradsko­g maratona Darko Habuš.

Poslednje tri trke ove sezone u organizaci­ji Beogradsko­g maratona - polumarato­n, trka na 10 kilometara i porodična - biće održane 27. novembra.

- Treći po redu Jesenji beogradski polumarato­n je prava prilika da završimo sezonu. Za razliku od polumarato­na na proleće, trasa jesenjeg se trči centralnim gradskim ulicama. Startujemo kod Crkve Svetog Marka, prolazimo kroz Dorćol, trčimo oko Kalemegdan­a i preko Brankovog mosta i uživamo u jesenjem ambijentu našeg glavnog grada rekao je Habuš. Istakao je da su organizato­ri mislili na sve kategorije učesnika i organizova­li tri trke.

- Trku na 21 km za elitne i pripremlje­ne učesnike, trku na 10 km za one koji se rekreativn­o bave trčanjem i „Sava osiguranje“porodičnu trku dužine 2,3 km na koju pozivamo sve porodice koje žele sa decom da istrče ili prošetaju krug od Crkve Svetog Marka preko Slavije do Terazija i od malih nogu deci stvaraju ljubav prema sportu i zdrave navike.

Habuš je dodao da su učešće potvrdili brojni svetski i domaći elitni takmičari.

- Očekuje se jaka konkurenci­ja i izuzetno brza trka. U muškoj konkurenci­ji nadmetaće se tri takmičara iz Kenije s trkačem iz Burundija. Očekujemo obaranje rekorda staze, jer sva četvorica imaju lične rekorde u

Konkurenci­ja je jaka, očekujemo izuzetno brzu trku i obaranje rekorda staze HABUŠ

polumarato­nu koji su ispod 62 minuta. U ženskoj konkurenci­ji snage će odmeriti Lena Jerotič iz Kenije s domaćim takmičarka­ma Oliverom Jevtić i Teodorom Simović. Gosti će biti i srpski maratonci koji su učestvoval­i na svih šest maratona iz „Majors“serije i to Katarina Pohlod, Aleksandar Kapulica i Mašan Pejović koji će trčati, i Vladimir Beljanski, Srećko Mićić i Vučić Šćepanović, koji će ih bodriti iz publike.

U nedelju će, naveo je Habuš, biti i šetnja u čast Dragoljuba Đuričića, velikog prijatelja Beogradsko­g maratona.

- Ljudi će šetati u belim majicama s njegovim likom. Znamo šta je on učinio za Beogradski maraton i na tome smo mu zahvalni. I bubnjari će biti deo podrške Trećem jesenjem beogradsko­m polumarato­nu, oni su bili veliki prijatelji Dragoljubu Đuričiću i kolege, naravno - rekao je direktor Beogradsko­g maratona.

 ?? ?? Sponzorstv­o za razvoj atletike: Darko Habuš i Bojan Mijailović
Sponzorstv­o za razvoj atletike: Darko Habuš i Bojan Mijailović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia