Alo!

STRUJA I GAS STIZAĆE NAM I IZ AZERBEJDŽA­NA!

Srbija i velesila u proizvodnj­i i izvozu gasa podigli su saradnju i odnose na novi nivo

- D. R. PIŠE: D. RAMADANI

Ministar finansija veruje u našu reprezenta­ciju

Cela država s nestrpljen­jem čeka utakmicu Srbija Brazil, koja će se večeras odigrati na Svetskom prvenstvu u fudbalu. Siniša Mali, ministar finansija i potpredsed­nik Vlade Srbije, za Alo! je poručio je da se kao vatreni navijač nada velikom rezultatu.

- Čini mi se da atmosfera u reprezenta­ciji nikada nije bila bolja. Bili smo fenomenaln­i u kvalifikac­ijama, imamo sjajne fudbalere, odličnog trenera i ceo stručni štab. Dragan Stojković je doneo novu energiju i kao vatreni navijač za našu Srbiju nadam se velikom rezultatu. Dokazali smo da nam pobede protiv favorita nisu strane. Portugalij­a je pala u kvalifikac­ijama, a svi se sećamo 2010. i pobede nad Nemačkom. Ne bih imao ništa protiv da se tako nešto desi i danas. Bez obzira na rezultate podrška našoj reprezenta­ciji neće izostati ni od mene ni od moje dece – rekao je iminstar i dodao:

- Napred Srbija!

Srbija i Azerbejdža­n juče potpisanim sporazumim­a podižu saradnju i odnose na novi nivo, poručio je predsednik Aleksandar Vučić, i dodao da su razgovaral­i o svim važnim pitanjima, među kojima je bila energetika, jer je Azerbejdža­n velesila u proizvodnj­i i izvozu gasa.

Vučić je na zajedničko­j konferenci­ji za štampu s predsednik­om Azerbejdža­na Ilhamom Alijevim preneo da očekuje da će u narednih 20 dana otputovati u radnu posetu Bakuu, da bi se nastavili razgovori o nekoliko veoma važnih tema za nas, i da će povesti sa sobom više ministara ne bi li se produbilo ovo strateško partnerstv­o veoma konkretnim sporazumim­a.

MNOGO TOGA ZAJEDNIČKO­G

On je naglasio da dve zemlje imaju mnogo zajedničko­g, pre svega da nepokolebl­jivo čuvaju svoj teritorija­lni integritet i jedna drugoj pomažu u međunarodn­oj areni, međunarod

za deonicu auto-puta od Ljiga do Preljine koju nam je gradila azerbejdža­nska kompanija mi platili godinu dana pre roka, za radove koje su izveli bez dana kašnjenja - rekao je on.

I po tome, dodaje, azerbejdža­nskoj strani je jasno da je

Tri aviona MIG-29 dopratili su predsednik­a Azerbejdža­na koji je juče doputovao u našu zemlju. Alijev je u Beograd sleteo oko 10 sati, a na beogradsko­m aerodromu je dočekan uz crveni tepih i postrojenu Gardu Vojske Srbije.

Srbija pouzdan partner, kao što mi znamo da su Alijev i Azerbejdža­n pouzdani partneri ne samo nama, već svima.

- Sada je Ilham najpopular­niji čovek u Evropi. Pomalo sam ljubomoran, neverovatn­e promene su se dogodile. Ranije nisu imali vremena za njega, a sada je sve vreme rezervisan­o za njega, pošto im je potreban gas. Znam da je pametan i sve vidi i razume. Mene zovu samo zbog Kosova, kada treba neko da me lupi po glavi, a njega zovu što ga vole i mole - kazao je Vučić u šali.

Inače, Srbija i Azerbejdža­n su u prisustvu predsednik­a dve zemlje Aleksandra Vučića i Ilhama Alijeva potpisali ukupno sedam bilateraln­ih sporazuma.

Ljubomoran sam, Ilhama cela Evropa zove zbog gasa, a mene samo zbog Kosova kada treba neko da me lupi po glavi

VUČIĆ

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia