Alo!

BESPLATNE ULAZNICE ZA POZORIŠTE

- PIŠE: Z. ZARIĆ

U okviru projekta „Kultura za Zvezdarce”, koji se finansira sredstvima iz budžeta GO Zvezdara za projekte u oblasti kulture u ovoj godini, više od 2.500 besplatnih ulaznica biće podeljeno za pozorišne predstave. Ulaznice mogu da dobiju penzioneri sa prebivališ­tem na Zvezdari, i to za sedam pozorišnih predstava koje se igraju na scenama Teatra „Vuk”. Potrebno je doći lično i na uvid doneti dokument sa dokazom o prebivališ­tu na teritoriji opštine Zvezdara, kao i poslednji ček od penzije. Jedan gledalac može uzeti najviše dve ulaznice.

Krdo divljih svinja, njih petšest teških između 40-50 kilograma, protutnjal­o je juče posle podne Zemunskim kejom. Očevici koji su se zatekli u blizini hotela „Jugoslavij­a“uspaničeno su se sklanjali jer su im, kako je jedan od njih opisao za Alo!, životinje delovale gladno i opasno.

Nekolicina najhrabrij­ih i najpribran­ijih uspela je da ih fotografiš­e mobilnim telefonom.

- Verovatno su krenule u potragu za hranom, a možda ih je uznemirio neko ko ih je nedozvolje­no lovio na Velikom ratnom ostrvu, gde im je stanište - rekao je za Alo! Milan Kuzmanović, upravnik Lovišta „Beograd“, koji je apelovao na sve da svinje ne diraju.

- Naravno da svinje deluju uznemireno, asfalt nije njihovo prirodno stanište. Ne treba ih dirati i one neće nikoga povrediti - rekao je Kuzmanović.

Ovo nije prvi put da divlje svinje šetaju Zemunom i Novim Beogradom. Kako je Alo! ranije pisao, životinje su u bar šest slučajeva izazvale saobraćajn­e nezgode na teritoriji Novog Beograda, i to u Bulevaru Mihajla Pupina. Nažalost, svih šest puta, osim oštećenih automobila

Ne treba ih dirati i one neće nikoga povrediti MILAN KUZMANOVIĆ, upravnik Lovišta Beograd

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia