Alo!

Đukanović: Užas

- A. I.

Otišao u Strazbur da pljuje po Srbiji i „Telekomu“, a hvali tajkuna Dragana Šolaka. Potpredsed­nik Narodne stranke Miroslav Aleksić zloupotreb­io je funkciju poslanika i iskoristio protokolar­ni govor na sastanku Parlamenta­rnog odbora za stabilizac­iju i pridruživa­nje Evropske unije i Srbije da ospe drvlje i kamenje na svoju zemlju. Kako su slavodobit­no objavili Šolakovi mediji, „šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je Evropsku uniju u svom govoru u Evropskom parlamentu da bude jednako glasna i po pitanjima značajnim za život građana Srbije, poput borbe protiv kriminala i korupcije i slobode medija, kao što je glasna kada ukazuje na potrebu usaglašava­nja Srbije sa spoljnom i bezbednosn­om politikom EU“.

On je, prenose tajkunski mediji, rekao da su mediji koji pripadaju grupaciji „Junajted medije“ovih dana na udaru režima jer se nelojalna konkurenci­ja, državno preduzeće „Telekom“, bori protiv njih kako bi se „nastavila manipulaci­ja i oblikovanj­e javnog mnjenja u Srbiji, bez smetnji bilo koje nezavisne televizije i medija“. Aleksić je ovim, mada smo to znali i ranije, pokazao čiji su mu interesi najpreči, s obzirom na to da se u najvećem delu svog izlaganja bavio brigom za Šolakovo poslovno carstvo, ne pominjući, naravno, da su tajkun i njegov operater SBB do pre neku godinu imali maltene monopolski položaj u Srbiji. Takođe, „zaboravio“je da kaže i da je Šolakova firma neštedimic­e koristila upravo „Telekomove“resurse u vreme bivše vlasti, obezbeđuju­ći tako

„Odeš u Evropski parlament i umesto da braniš državu i njene interese, braniš interese privatne kompanije iz Luksemburg­a. Bukvalno si njihov plaćenik i koristiš državne jasle da bi branio pred međunarodn­im forumom interes tajkuna i njegove kompanije. Užas!“, poručio je na svom nalogu na Tviteru narodni poslanik Vladimir Đukanović. sebi enorman profit.

Na čudi zato što su svi Šolakovi mediji njegov govor u Strazburu, inače potpuno nebitan, prenosili kao udarnu vest.

Podsetimo, Aleksić se pre desetak dana već ofirao i pokazao da otvoreno radi za Šolaka. Kako je naš list već pisao, on je napisao pismo i naslovio ga „Zašto EU ćuti na nasilje ‘Telekoma’ nad SBB“. Između ostalog, tada je napisao: - „Telekom Srbija“je sredstvo u rukama vlasti, koje ona koristi za svoju političku propagandu i to jasno potvrđuje kampanja koju vodi lično predsednik Aleksandar Vučić kada poziva građane da pređu sa SBB na „Telekom“. Aleksić je u podužem pismu još pozvao evropske institucij­e da reaguju, uz konstataci­ju da je sramno da u državi koja teži da bude demokratsk­a i evropski uređena, kompanija koju finansiraj­u građani služi interesima vlasti.

Ne čudi zato što su svi Šolakovi mediji njegov govor u Strazburu, inače potpuno nebitan, prenosili kao udarnu vest

 ?? FOTOGRAFIJ­E: VLADIMIR MARKOVIĆ, TANJUG, PROMO ??
FOTOGRAFIJ­E: VLADIMIR MARKOVIĆ, TANJUG, PROMO

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia