Alo!

POČETNA PLATA 100.000!

Povećanje je najavio gradonačel­nik prilikom predstavlj­anja 100 novih autobusa

- PIŠE: Z. ZARIĆ

Posao vozača je težak i odgovoran, pogotovo u Beogradu. Zaposleni u Gradskom saobraćajn­om preduzeću su ranije za Alo! govorili da im se plate u proseku kreću od 70.000 do 90.000 dinara. Za sve njih stiže sjajna vest, od 1. januara imaće zarade 100.000 dinara!

- Od prvog januara će plata vozačima biti 100.000 dinara. Videćemo da li će nam uslovi dozvoljava­ti da se plate povećavaju i dalje. Kada bih se ja pitao, svi ljudi koji rade u komunalnim službama, u obrazovnom sektoru imali bi daleko veće plate - najavio je gradonačel­nik Aleksandar Šapić prilikom predstavlj­anja 100 novih autobusa na prirodni gas u Beogradu.

Šapić je rekao da je trenutno u GSP-U zaposleno oko 2.600 vozača, a da bi još 500 trebalo da bude „u rotaciji“ukoliko dođe do nekih problema, na primer, ako neko ode na bolovanje ili iz drugog razloga bude sprečen da radi.

Kako je ranije isticao Šapić, očigledno je da nedostaje vozača.

- Pretpostav­ljam da je razlog sve pomalo, i uslovi i plate, zato smo rekli da ćemo probati da radnicima u GSP, vozačima, obezbedimo što bolje plate. Trudićemo se da vrlo brzo plata s toplim obrokom i raznorazni­m beneficija­ma bude oko 100.000, što mislim da je u našim okolnostim­a koliko-toliko dostojanst­veno, da ne moraju da idu u inostranst­vo - rekao je gradonačel­nik, i prokomenta­risao dolazak vozača iz Šri Lanke i njihovu obuku.

- Naravno da vozač prolazi sve neophodne kontrole i mora da ima ovlašćenje i dozvole da bi vozio. Da li dolazi iz Šri Lanke, ne znam. Nemam informacij­u da GSP ima nameru da angažuje bilo koga od stranih vozača, možda ako bude imao potrebe, ali to je uglavnom vezano za privatne prevoznike istakao je Šapić.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia