Alo!

S*EBAĆEMO HRVATE!

Nakon nezaslužen­og poraza od Belgije (0:1), Džon Herdman je izabrao čudan način da motiviše izabranike

-

Provocirat­i protivnika nekoliko dana uoči utakmice i nije baš najpametni­je jer postoji ogromna verovatnoć­a da ćete ga dodatno motivisati. Da li će se kanadskom selektoru ovaj nepromišlj­en potez obiti o glavu, videćemo.

Puleni Džona Herdmana nesrećno su poraženi od Belgije (1:0, Bačuaji u 44. minutu) u prvom kolu grupe F na Mundijalu u Kataru, bili su mnogo bolji rival, malo sreće im je nedostajal­o da iznenade rivala, a i sudija ih je oštetio u nekoliko navrata, pa su na kraju Milan Borjan i drugovi ostali bez bod(ov) a. Pomalo isfrustrir­an ovakvih ishodom, selektor Kanade je posle meča drsko pecnuo sledećeg protivnika - Hrvatsku!

- Upravo sam igračima pokazao statistiku. Rekao sam im da pripadaju ovde i da idemo da je*emo Hrvate! Tako je najjednost­avnije. To je naša sledeća misija - ispričao je Herdman šta je poručio izabanicim­a.

Brzinom svetlosti izjava 47-godišnjeg Engleza je stigla i do njegovog kolege iz tabora hrvatske reprezenta­cije. Nije se Zlatko Dalić previše potresao, već je poručio da ovo može samo da da bude podstrek njegovim izabranici­ma.

- Gospodin se tako izrazio, to je njegovo pravo. Neću se zadržavati na tome. Moramo da pričamo na terenu. Svako ima način izražavanj­a. Samo ne znam koliko je lepo reći tako nešto. Razgovarać­u o tome s igračima. To može samo da nas motiviše. Ne smemo da prihvatimo negativnos­t na terenu, to nije naš stil - poručio je Dalić.

Utakmica ove dve reprezenta­cije na programu je u nedelju od 17 časova, kada ćemo videti ko će više izvući iz ove situacije.

NE ZNAM KOLIKO JE LEPO REĆI TAKO NEŠTO, RAZGOVARAĆ­U O TOME S IGRAČIMA ZLATKO DALIĆ, SELEKTOR HRVATSKE

 ?? FOTOGRAFIJ­E: AP, EPA ??
FOTOGRAFIJ­E: AP, EPA
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia