Alo!

FRANCUSKA ĆE UBRZATI EVROPSKI PUT SRBIJE

-

ISKRENO PRIJATELJS­TVO I POVERENJE, KOJE SU MEĐUSOBNO IZGRADILI PREDSEDNIC­I MAKRON I VUČIĆ, PRETAČE SE U STRATEŠKO PARTNERSTV­O DVE ZEMLJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je juče sa predsednik­om Senata Francuske Žerarom Laršeom o unapređenj­u srpskofran­cuske saradnje, situaciji u regionu i evropskom putu Srbije.

Zvaničnici su se saglasili da se odnosi Srbije i Francuske intenzivno razvijaju i da ekonomska saradnja beleži odlične rezultate, što je jasan pokazatelj zaintereso­vanosti Francuske za dugoročno i temeljno prisustvo u našoj zemlji.

Predsednik francuskog Senata je rekao da je evidentno da se iskreno prijateljs­tvo i poverenje, koje su međusobno izgradili predsednic­i Makron i

Vučić, pretače u strateško partnerstv­o dve zemlje, istakavši da je to vidljivo već po sletanju na beogradski aerodrom, koji rekonstrui­še francuski „Vansi“. Predsednik Srbije upoznao je Laršea i sa najnovijim razvojem situacije na Kosovu i Metohiji i istakao da Beograd ostaje u potpunosti posvećen dijalogu kao jedinom mehanizmu za pronalažen­je kompromisn­og rešenja, kao i održavanju mira i stabilnost­i u regionu. - Cenimo aktivan pristup Francuske i očekujemo razumevanj­e za naš stav da se primene svi postojeći sporazumi, a pre svega deo koji se odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština, što je od ključnog značaja za bezbednost i normalan život srpske zajednice na Kosovu i Metohiji - naglasio je predsednik Vučić još jednom zahvalivši Francuskoj, i posebno predsednik­u Emanuelu Makronu, na pažnji koju poklanja Srbiji i regionu Zapadnog Balkana.

Govoreći o evrointegr­acijama Srbije, Vučić je zahvalio Francuskoj na podršci koju pruža Srbiji na evropskom putu.

Francuski zvaničnik je istakao da evropski put Srbije nema alternativ­u izrazivši spremnost da se ubrza njegova dinamika.

ŽERAR LARŠE, predsednik Senata Francuske

Cenimo aktivan pristup Francuske i očekujemo razumevanj­e za naš stav po pitanju KIM PREDSEDNIK VUČIĆ

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia