Alo!

NISAM ZADAVIO BRATA, UBIO GA JE BENSEDIN!

- E. A.

Suđenje Milanu Grujiću (45), koji je optužen za ubistvo brata Saše (52) u zajednično­m stanu, počelo je juče pred Višim sudom u Nišu. Optuženi je juče negirao krivicu, rekavši da mu je brat pao u hodniku i preminuo prirodnom smrću.

- Trebalo je da krečimo i zato smo zvali Srđana V., našeg komšiju, koji je to trebalo da uradi. Saša je u dva navrata bio da kupi pivo za njega. Kada je on otišao, rekao mi je da mora da popije dva „bensedina“. Ne znam da li ih je popio, ali ceo dan je pio ovaj lek da bi se smirio rekao je pred sudijom Grujić.

On je dodao da su potom otišli da spavaju, ali da je on legao u drugu sobu jer se Saša „mnogo vrpoljio“. - Odjednom sam čuo udarac iz hodnika. Video sam ga kako leži na pločicama. Ne sećam se da li je bio svestan. Vratio sam ga u krevet i nastavio da spavam. Oko 3.30 sati sam otišao da ga vidim i zatekao sam ga u istom položaju. Pozvao sam Srđana kao prvog komšiju, drmao sam brata, udarao mu šamare da ga osvestim, veštačko disanje sam mu dao, ali ništa nije pomoglo - tvrdio je optuženi. Na suđenju je saopšteno da je ubijeni imao masnicu na desnom oku, ali i ogrebotine na glavi. Prema optužnici, Saša je preminuo od gušenja. Obdukcija tela utvrdila je da je imao prelom grkljanske hrskavice.

Podsetimo, zločin se dogodio na Đurđevdan, 6. maja ove godine, u zajedničko­j kući braće u Nišu. Milan Grujić uhapšen je zbog sumnje da je brata zadavio.

Tokom istrage saznalo se da je osumjičeni posle zločina bratu skinuo odeću u kojoj je spavao i obukao mu odelo za sahranu, dok mu je vilicu vezao maramom da se ne bi otvarala. Na pitanje policije zašto je to uradio, navodno je odgovorio: „Telo se lakše obuče pre nego što se ohladi“.

 ?? ?? Milan i Saša Grujić
Kuća u kojoj se dogodio zločin
Milan i Saša Grujić Kuća u kojoj se dogodio zločin

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia