Alo!

KRVNIČKI ŠUTIRALI DEČAKA U GLAVU!

Brat ga je pronašao kako leži na ulici. Doveo ga je kući krvavog i s podlivima, a iz nosa mu je curila krv, rekla je majka

- PIŠE: M. J. M.

Stravičan niz vršnjačkog nasilja nastavljen je u četvrtak u Novom Sadu, gde je jedan učenik sedmog razreda pretučen nakon časova. Njega je navodno presrela i pretukla grupa mladića. Prema jednim navodima, u pitanju su srednjoško­lci, dok drugi navode da su napadači njegovi drugovi iz odeljenja.

Kako je majka dečaka rekla za medije, njega je na mestu nesreće krvavog i prebijenog našao rođeni brat koji ga je i doveo kući. Škola „Ivan Gundulić“, koju dečak pohađa, nalazi se u novosadsko­m naselju Podbare, ali se još uvek utvrđuje da li se incident baš tu desio.

- Dečak je napadnut po završetku časova u poslepodne­vnoj smeni, kada ga je ispred škole sačekala grupa od sedam mladića, od kojih su šestorica srednjoško­lci, a jedan je 13-godišnjak koji s napadnutim dečakom ide u razred i koji je nosio fantomku - navela je majka pretučenog dečaka za N1.

Majka je navela da su dete u neposredno­j blizini škole oborili na zemlju i šutirali, da je najviše udaraca zadobio u glavu, kao i da je u Hitnoj pomoći ustanovlje­no da dečak ima lakše povrede glave i trenutno je na kućnom lečenju.

Kako je izjavila, ona želi da ostane anonimna jer strahuje za bezbednost godinu dana starijeg sina koji ide u istu školu, kaže da je pretučenog dečaka našao brat dok je ovaj ležao na zemlji i da ga je doveo kući „krvavog i sa podlivima, te da mu je curila krv iz nosa“. Slučaj je prijavljen policiji, a o incidentu je obaveštena i uprava škole.

Kako je za Alo! potvrdila direktorka škole „Ivan Gundulić“Lidija Radulović, nasilje se desilo van nastave i van škole, a ona još nema tačnu informacij­u o

lokalitetu.

- Mama nas je obavestila o svemu nakon odlaska u Hitnu pomoć. Ono što je sada najvažnije - dečak je sada dobro, lakše su povrede, obavljeni su svi pregledi i date su dobre prognoze. Znamo da je policija uključena, taj istražni postupak će trajati, a škola će se sigurno uključiti i delovati u svojoj nadležnost­i, mada se sve desilo na putu od škole do kuće, kada je nastava bila već završena, a najverovat­nije i van dvorišta - rekla je direktorka, i dodala:

- To su naša deca, mi se jako sekiramo zbog svega toga. Izgleda da je nasilje neka pojavnost koja se ovih dana odomaćila, ali nadamo se da će se to zaustaviti - zaključila je Lidija Radulović.

Čim se rasvetle sve okolnosti, škola će delovati u skladu sa svojim nadležnost­ima LIDIJA RADULOVIĆ, DIREKTORKA ŠKOLE

 ?? ?? Vršnjak napadač je nosio fantomku
MAJKA
Vršnjak napadač je nosio fantomku MAJKA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia