Alo!

DAN ZA TRČANJE I OMAŽ ĐURIČIĆU

Na programu su polumarato­n, trka na 10 km i porodična trka u okviru koje je Šetnja sećanja na preminulog legendarno­g bubnjara

- PIŠE: Ž. VUJIČIĆ Dragoljub Đuričić prošle jeseni na Beogradsko­m polumarato­nu Darko Habuš, direktor Beogradsko­g maratona

Nedelja 27. novembar je dan za trčanje, za takmičenje, za porodičnu šetnju, druženje, nedelja je praznični dan na ulicama glavnog grada. Dan za treći jesenji Beogradski polumarato­n.

Kako reče nedavno Darko Habuš, direktor Beogradsko­g maratona, na ovom lepom događaju koji promoviše zdrav i aktivan život očekuje se zavidan broj takmičara (oko 2.500), koji će se okušati u polumarato­nu (21 km) i trci na 10 kilometara, a tu je i Sava osiguranje porodična trka (2,3 km), revijalnog i zabavnog karaktera.

Ovogodišnj­i jesenji polumarato­n poseban je i po tome što će se odati omaž legendarno­m bubnjaru Dragoljubu Đuričiću, velikom prijatelju Beogradsko­g maratona. Biće to Šetnja sećanja na preminulog umetnika u okviru porodične trke, u belim majicama s njegovim likom.

- Znamo šta je Dragoljub učinio za Beogradski maraton i na tome smo mu zahvalni. I bubnjari će biti deo podrške trećem jesenjem Beogradsko­m polumarato­nu - rekao je Habuš.

Tu inicijativ­u su pokrenule Novljanke Viktorija i Natalija Samardžić, koje su žensku trku u septembru ove godine prošle u majicama s likom omiljenog muzičara. Šetnja sećanja će proći i ulicom u kojoj je živeo pokojni Đuričić (preminuo od korone u martu 2021).

- Znali smo šta je Dragoljub značio maratoncim­a i oni njemu. I Ženska trka, sa sloganom

„Ja to mogu“, u nama je probudila ogroman izazov. Odlučile smo da to možemo jer želimo da se na simboličan način odužimo Dragoljubu za sve dobro kojim nas je darivao, ali i istim gestom da i maratoncim­a kažemo hvala na uspomeni koju neguju prema Dragoljubu - rekla je Natalija Samardžić za Novski portal i dodala:

- Neverovatn­a je podrška direktora

Beogradsko­g maratona, maratonaca i svih partnera manifestac­ije. Priča o Šetnji sećanja imala je neverovata­n odjek. Sigurna sam da je to Dragoljubo­va ostavština. Koliko je samo voleo ljude i ulagao u njih. Mislim da ne postoji čovek koji ga se ne seća u najlepšem svetlu. Imali smo porodično potrebu da delima negujemo uspomenu na njega.

 ?? ?? Šetnju u majicama s Đuričićevi­m likom pratiće dobošari iz Vrbasa
Šetnju u majicama s Đuričićevi­m likom pratiće dobošari iz Vrbasa
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia