Alo!

ŠESTAKU NAŠLI SPISAK ĐAKA ZA ODSTREL!

Dečak iz beogradske škole Despot Stefan Lazarević u Mirijevu na papiru je pored svakog imena napisao i koliko će metaka ispaliti u kog učenika

- PIŠE: EKIPA ALO!

Beogradska policija privela je juče učenika šestog razreda Osnove škole jer je kod njega pronađen spisak đaka koje je navodno hteo da ubije! On je pored svakog imena napisao i koliko će metaka ispaliti u kog učenika!

Kako se saznaje, spisak su pronašli nastavnici koji su obavestili pomoćnika direktora. On je pozvao dečaka u svoj kabinet, a nakon što se uverio da je sve istina, obavestio je školskog policajca.

- Dečak je na listu papira imao ispisano 16 imena svojih školskih drugova, dok je u vrhu papira stajalo „Ubistva na licu mesta“. Pored imena bio je upisan i broj koji je označavao koliko metaka je planirao da ispali u tog učenika! - rekao je izvor iz istrage i naveo da sem spiska kod dečaka nije pronađen nikakav pištolj, pa ni plastični. Policija je obavestila o svemu roditelje dečaka, tužilaštvo, kao i Centar za socijalni rad.

Incident je juče zabeležen i u Osnovnoj školi „Kosta Abrašević“u Resniku. Policija je reagovala po prijavi da je jedan učenik na društvenoj mreži Instagram objavio spisak svojih školskih drugova.

Jutro je počelo dramom u Kikindi gde je policija, po nalogu osnovnog javnog tužioca, uhapsila A. S. (19) iz okoline Nove Crnje, zbog izazivanja panike i nereda. On se sumnjiči da je u grupi svog razreda preko jedne mobilne aplikacije postavio crtež na kome je nacrtana učionica sa krvavim likovima koji leže pored klupa, dok jedan drži predmet sličan pištolju! To je uznemirilo i učenike i njihove roditelje koji su obavestili policiju.

A. S. je određeno zadržavanj­e do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi. Policija traga i za osobom koja je uznemirila javnost sa lažnog profila na Instagramu gde je objavio netačnu vest da je dečak koji je ubio devet osoba u OŠ „Vladislav Ribnikar“na slobodi. K. K. (13) se nalazi u psihijatri­jskoj ustanovi zatvorenog tipa i pod konstantni­m je nadzorom policije, potvrđeno je za medije.

POLICIJA TRAGA I ZA OSOBOM KOJA JE SA LAŽNOG PROFILA NA INSTAGRAMU OBJAVILA DA JE DEČAK KOJI JE UBIO DEVET OSOBA U OŠ VLADISLAV RIBNIKAR NA SLOBODI

U Resniku učenik objavio spisak učenika na Instagramu, u Kikindi tinejdžer nacrtao masakr u učionici

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia