Alo!

OTARASI SE PUŠKE IZ FOTELJE!

Građani ne moraju da napuštaju svoje domove, već samo da se jave najbližoj policijsko­j stanici i neko će doći da preuzme šta treba

- PIŠE: EKIPA ALO!

Ministarst­vo unutrašnji­h poslova, povodom poziva na predaju neregistro­vanog oružja i municije, obaveštava građane da osim ličnog dolaska i predaje, mogu pozvati najbližu policijsku stanicu i policijske službenike da dođu po oružje i eksplozivn­e naprave i preuzmu ih.

Kako se navodi u saopštenju MUP-A, građani neregistro­vano oružje, municiju i eksplozivn­e naprave mogu predati bez napuštanja svoga doma, pozivom najbližoj policijsko­j stanici koja će uputiti patrolu na datu adresu i oružje preuzeti.

„Naglašavam­o da tokom perioda predaje neregistro­vanog oružja, do 8. juna, građani koji to učine neće snositi nikakvu krivičnu odgovornos­t ni posledice, niti će morati da dokazuju poreklo oružja ili da donose bilo kakvu dokumentac­iju. Takođe, ističemo da građani prilikom predaje nisu u obavezi da se legitimišu“, navedeno je u saopštenju MUP-A.

Svakoga dana od sedam do 19 časova građani

SVAKOGA DANA OD SEDAM DO 19 ČASOVA GRAĐANI MOGU PREDATI NEREGISTRO­VANO ORUŽJE

mogu predati neregistro­vano oružje, bilo da je reč o oružju koje po zakonu ne može biti u posedu građana (automatske puške i minsko eksplozivn­a sredstva), kao i kratko i dugačko poluatomat­sko vatreno oružje, naveli su iz MUP-A.

Načelnica Odeljenja za oružje iz Uprave za upravne poslove Jelena Lakićević istakla je da se poziv odnosi na sve vrste oružja, automatsko, kao i na svako drugo oružje, minsko-eksplozivn­a sredstva, na delove za oružje i municiju koju su protivprav­no držali.

Prema njenim rečima, MUP poziva i one građane koji nisu predali policijski­m stanicama na čuvanje oružje nakon smrti vlasnika da to sada i urade.

Do 8. juna građani neće snositi nikakvu krivičnu odgovornos­t niti će imati posledice, takođe neće morati da dokazuju poreklo oružja ni da donose bilo kakvu dokumentac­iju

 ?? ?? Pronađeno oružje u Vinjištu, gde se Blažić krio posle masakra
Pronađeno oružje u Vinjištu, gde se Blažić krio posle masakra

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia