Alo!

ĐILASE, ZAŠTO NISI NUDIO OSTAVKU 2007. GODINE?

-

Jedna od najcrnjih godina u istoriji Srbije svakako je 2007. godina, kada se, između ostalog, dogodio i nezapamćen­i masakr u Jabukovcu.

U februaru je sedam radnika RTB „Bor“povređeno u rudniku. Posle potrage otkriveno je telo Miloja Pavlovića. Uhapšeno je desetoro profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu zbog sumnje da su uzimali mito, takođe u februaru. U martu ispred stana novinara Dejana Anastasije­vića eksplodira­la je bomba.

U maju, Mališa Jevtović (33) osuđen je na 40 godina zatvora zbog zverskog ubistva Katarine

Janković (3). Majka male Kaje, Ana Filipović (28), kažnjena je sa 37 godina za saučesništ­vo. Dragan Nikolić Čombe (44) osuđen je na 40 godina zatvora zbog ubistva Tamare Ivanović (13) u Batajnici i obljube N. S. (12) u Opovu, istog meseca.

U pećini kod Manastira Ravanica stradala su četiri studenta Rudarsko-geološkog fakulteta i asistent, takođe u maju.

Trogodišnj­a Anja Grahovac, kojoj je operisana katarakta 21. maja, preminula je u bolnici, u junu.

Dečak Petar Radivojevi­ć (7) iz Čačka udavio se u odvodnoj cevi bazena u Ovčar Banji, u julu. Nikola Radosavlje­vić u Jabukovcu kod Negotina, posle svađe sa suprugom, uzeo je lovačku pušku i nasumice pucajući ubio devetoro komšija, a dvoje ranio, krajem jula. Branko Jovanović (23) poginuo je kada je pao u kavez medveda u zoo-vrtu, u avgustu.

Danijel Jakupek (27) iz Novih Banovaca u svojoj kući iskasapio je petogodišn­jeg Luku Opačića i njegovog ujaka Vasilija Trbovića (26). Njihova tela isekao je u kupatilu, a zatim bacio u Dunav, takođe u avgustu.

Navijači Crvene zvezde na „Marakani“ bakljama palili žandarma Nebojšu Trajkovića. Uhapšeni su Miloš Zimonja (21), redar Slaviša Drakula (37) i Uroš Mišić. Zbog sumnje da nisu sprečili nerede uhapšeni su i funkcioner­i Crvene zvezde.

Podmetnut požar u novosadsko­m hotelu „Putnik“, tri gosta poginula. Poginuli Stevan Zečević Zeka, Zorica Lazić i Elmir Kuduzović, učesnici rijalitija „Veliki brat“.

Dragan Đilas, ni pored svih ovih tragedija, ubistava, masakra, na kraju pogibije učesnika njegovog rijalitija, nije nudio ostavku, niti pozivao na proteste protiv nasilja.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia