Alo!

U Americi 16 mrtvih za dan, ali niko ne napada Bajdena

-

Prosto je neverovatn­o (samo za neupućene, naravno) i to što ovdašnja opozicija jedina, ali baš jedina na planeti, ovakve stvari koristi da bi napala državu i vlast. Bilo je širom sveta mnogo masovnih zločina i nikad niko nije pozvao građane na politički protest zbog toga.

Uostalom, prekjuče su Ameriku, u razmaku od samo nekoliko sati, pogodile dve tragedije: prvo je manijak ispred tržnog centra u okolini Dalasa ubio devetoro, a ranio sedmoro, da bi se samo nekoliko sati kasnije, takođe u Teksasu, monstrum za volanom zaleteo kolima u masu, ubivši sedmoro ljudi. Dakle, 16 mrtvih za manje od 12 sati, međutim, niko zbog toga nije pozvao na protest ispred Bele kuće niti tražio ostavku predsednik­a Džozefa Bajdena.

Srbije, naoružan lovačkom puškom, ubio je devet osoba, a teško ranio troje. On je pre krvavog pira pretukao svoju suprugu, a zatim skočio u bunar s namerom da se ubije. Međutim, komšija ga je izvukao iz bunara i pružio mu pomoć, nakon čega je Radosavlje- vić krenuo u smrtono- sni pohod po selu.

Pet godina ranije, na vrhuncu moći DOS-A, u Leskovcu je Dragan Čedić iz automatske puške ubio sedmoro ljudi. Njegovo telo je pronađeno mesec dana posle masakra u obližnjoj šumi, a utvrđeno je da je počinio samoubistv­o.

Dalje, 2013. Srbiju je zadesila nova velika tragedija, kada je u Velikoj Ivanči kod Mladenovca, dakle na teritoriji glavnog grada, kojim je tada vladao DS sa Draganom Đilasom na čelu, hicima iz pištolja ubijeno 13 ljudi. Počinilac je bio pomahnital­i meštanin Ljubiša Bogdanović (60).

Uz sve druge jezive podudarnos­ti, ova tri masakra imaju još jednu: niko od ljudi na vlasti nije pomenuo neku odgovornos­t ili ostavku i, kao što rekosmo,

ALEKSANDRA TOMIĆ

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Unose strah i beznađe kod građana i pokušavaju da destabiliz­uju zemlju
Unose strah i beznađe kod građana i pokušavaju da destabiliz­uju zemlju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia