Alo!

SRPSKI TARDELI ROĐEN ZA ORLOVE

Za mene će biti ostvarenje sna kad stigne poziv selektora, kaže za Alo! vezista Padove

- PIŠE: M. MILENOVIĆ

GOLOVA JE DAO I ČETIRI NAMESTIO OVE SEZONE

Prethodnih meseci Srbija je pobedila Nemačku i Bosnu i Hercegovin­u, dobili smo Lazara Samardžića i Vladana Kovačevića, vodimo bitku sa Španijom za Stefana Bajčetića, a nekako nezapaženo je prošla još jedna velika pobeda.

Ovog puta rival je bila Italija, a kao rezultat trijumfa dobili smo Aljošu Vasića, 21-godišnjeg vezistu Padove koji ove sezone briljira na „čizmi“. Najbolji je pojedinac tima i s osam golova i četiri asistencij­e najzaslužn­iji što će igrati plej-of za ulazak u Seriju B.

- Zadovoljan sam sezonom, ne samo zbog golova i asistencij­a već i igrom generalno. Mislim da sam mnogo mene će biti ostvarenje sna kad stigne poziv selektora. Spreman sam i jedva čekam taj momenat.

Dok ga u Italiji porede sa slavnim Markom Tardelijem, u Srbiji se može čuti da Vasić podseća na Sergeja Milinković­a Savića, pa i na Dušana Tadića.

- Drago mi je što me porede s njima, jer su veliki fudbaleri s ozbiljnim kari- jerama.

Roma, Fjorentina, Atalanta interesuju se za mladog Srbina.

- Postoji interesova­nje klubova iz Serije A, upoznat sam s tim. Ipak, voleo bih da sačekam kraj sezone. Čeka nas plej-of za ulazak u Seriju B i trenutno sam fokusiran isključivo na to. Želim da pomognem Padovi da se domogne druge lige.

Padova mu je matični klub.

- Tu sam počeo još u četvrtom razredu osnovne škole. Prošao sam sve kategorije, već 12 godina sam deo Padove. Ovo mi je treća sezona u seniorskom timu i drago mi je što sad svi pričaju o meni, jer sam najmlađi. Daćemo sve od sebe da izborimo plasman u Seriju B. Znamo da neće biti lako, čekaju nas teški mečevi, ali imamo lepu priliku da ostvarimo san - zaključuje Vasić.

 ?? ?? Slavni igrač azura Marko Tardeli
Slavni igrač azura Marko Tardeli

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia