Alo!

I MINISTRI PLAČU

Nekada ih muči neizvesnos­t šta će dalje, gde će raditi, imaju egzistenci­jalne probleme kao i svi drugi, tvrdi naša sagovornic­a

- PIŠE: TANJA KOVAČEVIĆ

Slavica Đukić Dejanović, ministarka prosvete i neuropsihi­jatar, u našoj emisiji „U ringu“otkrila je koje muke more najviše državne službenike, a na pitanje da li ministri zaplaču ponekad, dala je konkretan odgovor:

- Plaču. Ministri imaju dušu, ministri pripadaju porodicama, ministri boluju, raduju se, beskrajno vole svoju decu, svoje najbliže... Često se odriču vremena koje bi rado da provode sa njima. Ministri plaču i kada ih muči neizvesnos­t. Bio je ministar, napravio je pauzu, gde će dalje, šta će? Dakle, suočavaju se i sa egzistenci­jalnim problemima, gde će da rade, od čega će da žive. Imaju iste probleme kao i svi drugi ljudi, kao i sve druge profesije.

Dodala je i da je netačno uverenje da ministri dobijaju i ostvaruju sve što požele. - To je kao slika bez tona. Ako gledate samo sliku političara, ministra, vidite da ga neko vozi, da ima sekretaric­u, može da prihvati neki sastanak, neki da odloži... Međutim, odgovoran ministar je u stvari sluga naroda, dakle, u funkciji je drugih ljudi. Najčešće nema svoj život, svoje vreme... Zbog toga je dobro što ministri nisu vremenski dugo ministri. Čak i ako imaju dara za tu poziciju, dobro je da postoji neka pauza između ministarsk­ih mandata - objasnila je naša gošća.

Da sve privatno odlazi u drugi plan, svedoče i njena lična iskustva. Tokom prošle godine preminula joj je majka, ali je svoju tugu morala da potisne i da obavlja sve poslove koji su joj povereni u Vladi.

Najteži životni udarac za nju je bilo saznanje da joj je sin ozbiljno bolestan.

- Bogu hvala, sad je sve u redu. Ali, saznanje da mi je sin bolestan, da je sam sebi postavio dijagnozu kada je otišao na dežurstvo... Uradio je ultrazvuk pacijentki­nje, pa je uradio sebi i shvatio da je bolestan i to mi javio. To je bio trenutak kada je prestao moj dotadašnji život. Sećanje na taj trenutak je uvek jako bolno, to saznanje da mi sin ima ozbiljnu bolest bio je najteži trenutak u mom životu - sa suzama u očima je ispričala ministarka.

O patnjama i borbama koje je imala u životu, o prvom braku koji je trajao 18 godina i suzama koje je prolila posle razvoda Dejanoviće­va je otvoreno i bez zadrške pričala u našoj emisiji „U ringu“koja se emituje svakog petka u 20 sati na Alo! Youtube kanalu.

O patnjama i borbama koje je imala u životu, o prvom braku i suzama koje je prolila posle razvoda, Dejanoviće­va je otvoreno i bez zadrške pričala u našoj emisiji

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia