Alo!

ŠARIĆ PUŠTEN KUĆI!

Duško Šarić, kojem se sudi pred Specijalni­m odeljenjem Višeg suda u Beogradu, dobio je kućni pritvor, jer je položio jemstvo od 800.000 evra

- PIŠE: EKIPA ALO!

Duško Šarić, kojem se pred Specijalni­m odeljenjem Višeg suda u Beogradu sudi zbog sumnje da je bio pripadnik kriminalne grupe svog rođenog brata Darka Šarića, pušten je juče iz pritvora koji mu je zamenjen kućnim, jer je položio jemstvo od 800.000 evra.

Kako saznajemo, Šariću je određen kućni pritvor uz elektronsk­i nadzor, što je potvrđeno u Višem sudu. Branioci Duška Šarića su predložili jemstvo od 800.000 evra u nepokretno­stima, pa mu je pritvor ukinut juče kada je upisana hipoteka na nekretnine. On je optužen da je bio pripadnik organizova­ne kriminalne grupe svog brata Darka Šarića.

- Dobro nam došao, Duško, a vidi kakav si nam - čulo se juče iz dvorišta porodične kuće Šarića prema navođenju beogradski­h medija.

Kako nezvanično saznajemo, on je juče oko 12 sati napustio pritvor, a posle toga je došao u kuću, gde su ga dočekali članovi porodice.

- U pratnji policije je prebačen u porodičnu kuću, braniće se sa slobode uz elektronsk­i nadzor. Moći će sa slobode da dolazi sam na suđenja, ali u toku dana, kako i nalaže procedura, imaće mogućnost dnevne šetnje. Kuću će, inače, i drugim prilikama moći da napušta samo uz posebne dozvole suda - navodi izvor.

Podsetimo, Duško Šarić predao se srpskom pravosuđu 4. januara, što je tada potvrdio i njegov advokat Radoslav Baćović, rekavši da se Šarić „dobrovoljn­o stavio na raspolagan­je pravosudni­m organima Srbije“. Za njim je bila raspisana i međunarodn­a poternica. Šarić se tereti da je bio deo kriminalne grupe svog brata, Darka Šarića, a Tužilaštvo za organizova­ni kriminal Srbije 19. jula 2022. godine je donelo naredbu o proširenju istrage protiv grupe kojom su, osim braće Šarić, obuhvaćeni i Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Danilo Stojanović i Milutin Radovanovi­ć. Prema pisanju beogradski­h medija, Duško Šarić se sumnjiči da je, po naređenjim­a svog rođenog brata Darka, vodio računa o finansijam­a te kriminalne grupe.

 ?? ?? Duđko Šarić
Duđko Šarić
 ?? ?? Duško je optužen da je bio pripadnik organizova­ne kriminalne grupe svog brata Darka Šarića
Duško je optužen da je bio pripadnik organizova­ne kriminalne grupe svog brata Darka Šarića

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia