Alo!

ZADAVIO DANKU, PA OTIŠAO NA ROŠTILJ DA SE VESELI!

Glavnoosum­njičeni za ubistvo je zajedno s bratom Daliborom (40) otišao kobnog dana kod prijatelja, gde su jeli i pili do kasno u noć. Pridružili su im se kasnije i njihovi roditelji, kaže poznanica

- PIŠE: Ž. ZVEZDANOV - S. LOLIĆ

Da čovek ne poveruje! Na dan ubistva Danke Ilić (2) iz Bora, glavnoosum­njičeni Dejan Dragijević (50) je iste večeri došao u selo Zlot i roštiljao kod prijatelja u njegovoj porodičnoj kući! Nešto kasnije, prema tvrdnjama meštana, njima su se pridružili Dejanovi roditelji Svetlana i

Rade Dragijević, koji su se dovezli traktorom!

Dok se u Banjskom Polju odvijala potraga za malom Dankom, u susednom selu osumnjičen­i za ubistvo i njegov brat Dalibor koji se sumnjiči za pomaganje u prenošenju tela priređival­i su gozbu i veselili se.

- To veče, prvo je kod tog prijatelja iz Zlota došao Dejan Dragijević, bio je tu s bratom Daliborom, koji je kasnije umro u pritvoru. Oni su roštiljali, pevali, veselili se kao da se ništa ne dešava. Niko sada ne može da poveruje da se tako raduje čovek koji je zadavio dete. Kao da se ništa nije desilo. Dođoše posle i Svetlana i Rade na traktoru, oni su tu bili do 10 uveče, a onda su otišli kući. Dok devojčicu traže, oni slave, to je nešto što posle svega niko ne može ni da zamisli, a desilo se. Kakvi su to monstrumi - kaže meštanka Zlota.

Kako smo već pisali, nakon što je Dejan uhapšen, njegov brat pokojni Dalibor Dragijević je s poznanikom kod koga je bio sa roditeljim­a na roštilju nekoliko dana pre, svratio do prodavnice i kupio gajbu piva.

- On je na dan kada je uhapšen Dejan vukao pivo iz centra. Brat mu proglašen za ubicu, a on slavi. Taj prijatelj kod kojeg su roštiljali kad je nestala devojčica odvezao ga je pred prodavnicu, a potom vratio kod njega kući, gde su nastavili da piju - ispričala je komšinica.

Podsetimo, Danka Ilić, nestala je u Banjskom Polju 26. marta, kada je, prema tvrdnjama majke, bila na imanju koje je koristila njena porodica. Ona je poslednji put viđena oko 13.45, a odmah je i otpočela pretraga terena, na kome se verovalo da se nalazi devojčica. U pretrazi su učestvoval­i termovizij­ski dronovi, policajci, psi tragači i mnogi drugi.

Na konferenci­ji za medije 4. aprila, predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je Danka Ilić ubijena. Tada su uhapšeni Srđan Janković i Dejan Dragijević. Takođe, istog dana oglasio se i ministar unutrašnji­h poslova Bratislav Gašić, rekao je da su dva radnika Vodovoda udarila devojčicu službenim autom, njeno telo ubacili u gepek, a kasnije ga zakopali na deponiji. Prema njegovim navodima, sumnja se da su osumnjičen­i telo preneli na nepoznatu lokaciju.

Brat prvoosumnj­ičenog Dejana Dragijević­a, Dalibor preminuo je u Policijsko­j upravi Bor, nakon što mu se zdravstven­o stanje pogoršalo. On je sahranjen 11. aprila, na seoskom groblju u Zlotu, a sahrani su mogli da prisustvuj­u samo bliži članovi porodice.

Niko sada ne može da poveruje da se tako raduje čovek koji je zadavio dete

MEŠTANKA

Dođoše posle na roštilj i Svetlana i Rade, oni su tu bili do 10 uveče, a onda su otišli kući

POZNANICA

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia