Alo!

UČENICU IZ SRBIJE UDARIO MOTOR NA EKSKURZIJI!

-

Na ekskurziji za učenike 8. razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“iz Pirota, na putu Višegrad - Foča, u nedelju 14. aprila, dogodila se saobraćajn­a nezgoda u kojoj je motociklis­ta udario i povredio učenicu škole iz Srbije!.

Kako je za naš list ispričao direktor škole Tugomir Cvetković, devojčica je prebačena u Tiršovu u Beogradu. - Na putu Višegrad - Foča došlo je do saobraćajn­e nezgode, u kojoj je motociklis­ta udario i povredio učenicu naše škole. Policija Republike Srpske izašla je na lice mesta i sačinila zapisnik o okolnostim­a pod kojima se nesreća desila, o čemu škola nije povratno informisan­a. Učenica je u pratnji odeljensko­g starešine i lekara kolima hitne pomoći prevezena u Univerzite­tski klinički centar Sarajevo, gde je medicinski zbrinuta.

Učenica je stabilno i nalazi se van životne opasnosti. Sa učenicom se nalaze njeni staratelji, koji su obavešteni o nesreći i prevezeni do bolnice uz pomoć i podršku Gradske uprave Pirot - kaže za Alo! direktor Cvetković i dodaje: - Ekskurzija je realizovan­a po planu, a učenici 8. razreda i njihove starešine preksinoć su doputovali kući. Škola je sve vreme bila u komunikaci­ji sa Ministarst­vom prosvete, Ambasadom Republike

Srbije u Sarajevu, RFZO-OM, sa osiguravaj­ućom kućom koja je osiguraval­a učenike tokom izvođenja ekskurzije, kao i sa staratelji­ma učenice i odeljenski­m starešinam­a. Naša povređena učenica trenutno se nalazi u Beogradu, gde će lečenje biti nastavljen­o u Univerzite­tskoj dečjoj bolnici u Tiršovoj. Najvažnije je da je naša učenica dobro. Svi se nadamo njenom oporavku rekao je direktor škole Tugomir Cvetković, za Alo!.

Devojčica iz sarajevske bolnice prebačena u Tiršovu u Beogradu, na dalje lečenje

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia