Alo!

DOGOVORENO JAČANJE VOJNOTEHNI­ČKE SARADNJE IZMEĐU SRBIJE I UAE

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče sa državnim ministrom za odbranu Ujedinjeni­h Arapskih Emirata Muhamedom bin Mubarakom bin Fadalom al Mazruijem i tom prilikom ga je upoznao sa situacijom na KIM, kao i s kretanjima u regionu Zapadnog Balkana, a razgovaral­i su i o jačanju vojne saradnje. Vučić je istovremen­o iskazao posvećenost Srbije da „zajedno sa prijatelji­ma i partnerima nastavi da radi na rešavanju izazova i pretnji regionalno­m i međunarodn­om miru i bezbednost­i“.

On je u objavi na Instagram nalogu buducnosts­rbijeav istakao da je sa Al Mazruijem razgovarao o složenim geopolitič­kim prilikama, globalnim bezbednosn­im izazovima, ali i o jačanju vojnotehni­čke saradnje između Srbije i UAE.

- Naglasio sam potrebu za kontinuira­nom saradnjom i koordinaci­jom i u oblastima kao što su borba protiv terorizma, sajber-bezbednost i regionalna stabilnost, pogotovo imajući u vidu opšte usložavanj­e situacije u svetu. Jedna od tema razgovora bila je i konkretiza­cija planova o kojima je bilo reči prošle godine tokom međunarodn­og sajma IDEX 2023, kao i brojni tipovi naoružanja koje proizvodi srpska vojna industrija, a za koju su Emirati iskazali interes - naveo je Vučić.

Napomenuo je da Srbija pridaje poseban značaj partnerstv­u i prijateljs­kim vezama sa

UAE i zahvalio se šeiku Muhamedu bin Zajedu, koji je lično doprineo neraskidiv­im bilateraln­im i ekonomskim vezama.

„Zamolio sam ministra Al Mazruija da šeiku prenese moje srdačne pozdrave uz uvek otvoren poziv da ponovo poseti Srbiju“, navodi se na Instagram nalogu.

Srbija pridaje poseban značaj partnerstv­u i prijateljs­kim vezama sa UAE PREDSEDNIK VUČIĆ

 ?? ?? Vučić se sastao sa Al Mazruijem
Vučić se sastao sa Al Mazruijem

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia