Alo!

DEJAN DRAGIJEVIĆ NA PSIHIJATRI­JI!

Koliko sam čula, Rade se dobro drži, a sin je poslat u Beograd na psihijatri­jsko ispitivanj­e. Jako se loše osećam, ne ustajem iz kreveta, poručila je Svetlana Dragijević

- PIŠE: MIHAJLO ŽILOVIĆ

- Svakog dana obilazim grob svog sina Dalibora, a Dejana i Radeta još nisam videla otkako su uhapšeni. Dejan se nalazi u Beogradu na psihijatri­ji zbog ispitivanj­a - kaže za Alo! Svetlana Dragijević, majka glavnoosum­njčenog za ubistvo malene Danke Ilić (2) iz Bora, za čijim telom se traga gotovo mesec dana!

Danka je nestala 26. marta u dvorištu letnjikovc­a u Banjskom Polju, a početkom aprila Srbiju su zatekle stravične vesti - Danka je ubijena! Kako smo ranije pisali, uhapšeni su radnici Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“Srđan Janković iz sela Luka kraj Bora, kao i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot. Oni se sumnjiče da su dete udarili kolima, zatim je stavili u vozilo i dokrajčili davljenjem. Posle toga su telo navodno bacili na deponiju, a sumnja se da su ga zatim prebacili na drugu lokaciju.

Takođe, uhapšeni su i Dragijević­evi otac Rade i njegov brat Dalibor, koji je ubrzo preminuo u pritvoru. Dejan Dragijević je priznao da je zadavio dete, a njegov brat je pred smrt navodno priznao da je pomagao u prenošenju tela. Međutim, niko od njih se, kako su tvrdili, „ne seća“ili „ne zna“gde je bačeno telo, ili su ukazivali na određene lokacije, gde telo na kraju nije ni pronađeno.

Radetova supruga i Dejanova majka Svetlana ispričala je za Alo! kako protiču njeni dani otkako je ostala sama u kući.

- Jako se loše osećam, ne ustajem iz kreveta, 114 su mi otkucaji srca. Zvala sam više puta i Hitnu pomoć, pijem lekove. Jako mi je teško. Niko mi ne dolazi, a gledam svakog dana da odem na grob sina Dalibora. Dejana i Radeta nisam videla otkako su uhapšeni, zasada mi nije dozvoljeno da ih posetim - kaže na početku svoje ispovesti Svetlana Dragijević, a zatim dodaje detalje:

Niko mi ne dolazi, a gledam svakog dana da odem na grob svog sina Dalibora

SVETLANA DRAGIJEVIĆ

- Advokat mi je rekao da bi Rade trebalo uskoro da izađe, a Dejan je u Beogradu na psihijatri­ji na ispitivanj­u. Koliko sam čula, Rade se dobro drži, a od predmeta koje su nam oduzeli nije nam još ništa vraćeno. Dolazili su da uzmu pušku od pokojnog svekra Janka. Ona je prodata 2019. godine, međutim, ta osoba se nikad nije preuzela pušku, pa je ona ostala kod nas. Ostalo ništa ne znam šta se dešava. Sama sam potpuno - kaže Svetlana.

Podsetimo, gotovo mesec dana traga se za telom nesrećne devojčice koja je nestala kada je njena majka na trenutak otišla da njenom malenom bratu da vode. U potragu za njom bili su uključeni vatrogasci, policija, GSS, helikopter­i, termovizij­ske kamere... ali od nje ni traga ni glasa.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Dejan Dragijević
Dejan Dragijević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia