Alo!

SPREČEN ATENTAT NA LUKU BOJOVIĆA!

-

Petorica muškaraca uhapšena su juče u Beogradu zbog sumnje da su počinili više krivičnih dela, među kojima je i pripremanj­e teškog ubistva. Kako saznajemo, uhapšeni su Nikola P., Bogdan P., Filip K., Saša K. i Milan I.! Sumnja se da je njihova meta bio poznati zemunac Luka Bojović!

- Nikola P., Bogdan P., Filip K. i Saša K. terete se za krivična dela teško ubistvo iz člana 114 stav 2 (pripremne radnje) i nedozvolje­na proizvodnj­a, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivn­ih materija. Postoje osnovi sumnje da su ovi osumnjičen­i u prethodnom periodu pripremali ubistvo jedne osobe, u kom cilju su nabavili ilegalno oružje za izvršenje krivičnog dela - navode iz Višeg javnog tužilaštva.

Inače, Milan I., kod koga je pronađeno 74 grama opojne droge kokain i vagica za precizno merenje, uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćen­a proizvodnj­a i stavljanje u promet opojnih droga. Svim osumnjičen­ima je određeno zadržavanj­e do 48 sati u kom roku će biti privedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Prema nezvanični­m informacij­ama, njihova meta je bio bivši pripadnik zemunskog klana Luka Bojović.

- Hapšenjem ove ekipe sprečen je atentat na Luku Bojoviću! Ono što je još stravičnij­e, ova ekipa je uhapšena u ulici upravo u kojoj živi Bojović! Navodno meta ove grupe je trebalo da bude i Radomir Boban Baćović. Jedan od napadača je pao na licu mesta sa oružjem navodi izvor blizak istrazi.

Inače, sumnja se da je uhapšena petorka pripada takozvanom vračarskom klanu, na čijem čelu je Nikola Vušović Džoni, koji se nalazi u bekstvu.

Podsetimo, 2015. godine Luka Bojović je osuđen u Španiji na 18 godina zatvora zbog falsifikov­anja isprava, zločinačko­g udruživanj­a i posedovanj­a oružja. Bojović je u pušten na uslovnu slobodu nakon što je odležao dve trećine kazne, a u Srbiju na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“stigao je 30. novembra 2022. godine, od kada je slobodan čovek.

 ?? FOTO: EPA ?? Ova ekipa uhapšena je u ulici u kojoj živi poznati zemunac Luka Bojović
FOTO: EPA Ova ekipa uhapšena je u ulici u kojoj živi poznati zemunac Luka Bojović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia