Alo!

PRETUČEN OTAC SRPSKOG OLIMPIJCA!

Tinejdžer B. M. (16) je uhapšen zbog sumnje da je pesnicama izudarao Slobodana Zorića (65), inače oca sportiste Milenka Zorića. Žrtva ranije nikada imala problema sa đacima, a za nekoliko meseci je trebalo da ide u penziju

- PIŠE: M. ŽILOVIĆ - E. HAN Tehnička škola u kojoj se dogodio

Učenik B. M. (16), koji je izbačen iz Tehničke škole „9.maj“u Bačkoj Palanci, brutalno je pretukao profesora praktične nastave Slobodana Zorića (65) nasred časa! Pretučeni profesor je otac poznatog srpskog kajakaša Milenka Zorića, a kako saznajemo, nesrećni čovek nikada nije imao problema ni sa jednim od učenika!

Mladić je zverski nasrnuo na profesora, koji ga je najpre zamolio da izađe iz učionice zato što ne ide više u tu školu. Zatim je pesnicama izudarao nesrećnog Slobodana u glavu i teško ga povredio!

Kako saznajemo, Slobodan Zorić je zadobio višestruke povrede i prebačen je u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu. stravičan incident

Kako je za Alo! ispričao izvor blizak slučaju, napadnut je otac slavnog kajakaša Milenka Zorića.

- On radi u školi dugo. Slobodan nikada nije imao problema sa đacima. Kada je počeo čas, video je da je u učionicu ušao bivši đak, on ga je zamolio da izađe, ali umesto da to učini, on je nasrnuo na njega - objašnjava izvor za Alo! i dodaje:

- Slobodan predaje praktičnu nastavu elektroteh­nike. Taj učenik je bio problemati­čan i izbačen je iz škole.

Za beogradske medije oglasio se i Milenko Zorić, slavni kajakaš, koji je pre šest godina osvojio srebrnu medalju na Olimpijski­m igrama u Rio de Žaneiru 2016.

- Mom ocu je ostalo nekoliko meseci do penzije, sramota što je doživeo ovo nasilje. Ušao je juče kod mog tate na čas i sakrio se negde iza klupa, pozadi u učionici. Kada je tata krenuo da predaje, on ga je gađao papirima i nekim makazicama. Rekao mu je da je on učenik druge škole i da ne može biti tu. Tata je uzeo njegovu torbu i rekao mu da izađe. Onda ga je na hodniku udario pesnicom. Posle su đaci dali izjavu da ga je udario i dva puta nogom u glavu, tata je verovatno tad već bio bez svesti - ispričao je sin pretučenog profesora.

Podsetimo, Osnovna škola „9. maj“oglasila se posle incidenta zvaničnim saopštenje­m, a kako su istakli, kobnog dana je bila planirana proslava dana škole.

- Zbog ovog događaja škola je otkazala proslavu povodom Dana škole, koja je trebalo da se održi danas. To smo učinili u znak podrške našem kolegi Slobodanu Zoriću. Održana je vanredna sednica Nastavničk­og veća. Posebnu zahvalnost Nastavničk­o veće iskazalo je školskom policajcu za brzu i profesiona­lnu reakciju, kao i učenicima koji su, kao redovni volonteri Crvenog krsta, ukazivali prvu pomoć nastavniku. Kolegi Slobodanu želimo brz oporavak i da se što pre vrati u kolektiv - piše u saopštenju škole.

Milenko Zorić

 ?? ?? Milenko Zorić
Milenko Zorić
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia