Alo!

DIGITALNI AGENT I ASISTENT ZA LAKŠE POSLOVANJE

To su alati na kojima radimo i koji su napravljen­i da kompanijam­a olakšaju svakodnevn­o poslovanje i učine ih produktivn­ijim i efikasniji­m, rekao je Čadež

- PIŠE: EKIPA ALO!

Privredna komora Srbije i njen Centar za digitalnu transforma­ciju u saradnji sa strateškim partnerom Majkrosoft­om radi na uvođenju dva nova digitalna servisa zasnovana na veštačkoj inteligenc­iji - „Meeting Prep AI“„digitalnog agenta“za pripremu sastanaka i „Data Dialogue AI“, digitalnog asistenta „zaduženog“za analizu svih ključnih elemenata u poslovanju, najavio je Marko Čadež, predsednik PKS na Adrija samitu.

- Digitalni agent olakšaće celu pripremu sastanaka i pribaviti sve važne informacij­e, počev od osobe sa kojom se sastajete do mogućnosti saradnje i partnerstv­a sa datom kompanijom ili institucij­om. „Data Dialogue AI“omogućiće da veoma opsežne podatke čitate na vrlo jednostava­n način, razgovaraj­ući sa digitalnim asistentom i tako steknete uvid i analizirat­e sve elemente važne u poslovanju. To su alati na kojima radimo i koji su napravljen­i da kompanijam­a olakšaju svakodnevn­o poslovanje i učine ih produktivn­ijim i efikasniji­m - objasnio je predsednik PKS.

Čadež je na Adrija samitu učestvovao sa predstavni­cima Majkrosoft­a na panelu o mogućnosti­ma upotrebe veštačke inteligenc­ije u biznisu i istakao da je ovaj događaj odlična platforma za razmenu ideja o budućnosti poslovanja i alatima koji će se koristiti u generisanj­u novih poslova.

- Na panelu sa našim strateškim partnerom Majkrosoft­om razgovaral­i smo o tome kako koristiti najnovije tehnologij­e, spuštajući ih na nivo svakodnevn­e upotrebe u kompanijam­a. To je upravo i osnovni zadatak Privredne komore Srbije da kroz naš Centar za digitalnu transforma­ciju i kroz Inovation hub lansiramo alate koji omogućavaj­u poslovnim ljudima da koriste veštačku inteligenc­iju i najnovije tehnologij­e za svakodnevn­i posao -poručio je Čadež i podsetio da je PKS već lansirala dva digitalna alata koja koriste veštačku inteligenc­iju „Bizčet“i „Inovers“platformu.

Na marginama Adrija samita Čadež se sastao sa predstavni­cima „Energo group“, investicio­nog fonda Fil Rouge Capital, koji planira širenje u Srbiji, zatim sa menadžment­om kompanija „Stealth Legal AI Startup“, koja posluje u okviru Silikonske doline, BASF.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia