Alo!

Gnabri propušta EP kod kuće

- Ž. V. Ž. V.

NBA PLEJ-OF

Oklahoma - Dalas 110:119 Minesota - Denver rano jutros

Boston - Klivlend 94:118 Indijana - Njujork rano jutros

FUDBAL - Serž Gnabri će odsustvova­ti do kraja sezone zbog povrede mišića leve noge, saopštio je Bajern. Krilni napadač se povredio na revanšu polufinala Lige šampiona protiv Reala, koji su Madriđani dobili s 2:1 i prošli u finale. Nemački mediji navode da se Gnabri nalazi na listi kandidata selektora „pancera“Julijana Nagelsmana za Evropsko prvenstvo, ali je sad pod velikim znakom pitanja.

Uvod u eliminacij­u vučice: Autogol Mančinija

FUDBAL - Za trofej Lige Evrope,

22. maja u Dablinu, boriće se Atalanta i Leverkuzen. Boginja provincije, kako zovu tim iz Bergama, pobedila je Marsej s 3:0 i plasirala se u prvo finale nekog evropskog takmičenja. Za razliku od tog meča, revanš drugog polufinala, na punoj „Baj areni“, bio je dramatičan - rešen tek u nadoknadi.

Roma je vodila s 2:0 (Paredes

43. i 66, oba iz penela) i činilo se da ima u rukama produžetke, jer je istim rezultatom izgubila na „Olimpiku“. Leverkuzen je, međutim, još jednom vaskrsao ove sezone. Mančini

FUDBAL - Prvi put u skoro stogodišnj­oj istoriji kluba (osnovan 1925) Olimpijako­s je ušao u finale evropskog takmičenja - igraće za trofej Lige konferenci­je protiv Fjorentine, 29. maja u Atini. Neće crveno-beli juriti prvenac na svom „Karaiskaki­ju“, ali će i na AEK areni biti kao domaćini. Zasluge za to što je grčki velikan u finalu pripadaju El Kabiju, strelcu oba gola za pobedu 2:0 protiv Aston Vile u revanšu (10, 81). Marokanac je, podsećanja radi, postigao i tri u prvoj utakmici u Birmingemu. Ajub el Kabi, 30-godišnjak iz Kazablanke, u mladosti je bio siromašan, morao je da radi je u 82. postigao autogol, a oreol nepobedivo­sti tima Ćabija Alonsa, koji traje evo 49 utakmica, sačuvao je Stanišić u 97. minutu!

Golman „vučice“Mile Svilar je blistao na stadionu novog nemačkog šampiona,

LIGA EVROPE

POLUFINALE - REVANŠI

(1:1) Atalanta - Marsej 3:0 (1:0) (2:0) Bajer L. - Roma 2:2 (0:1)

FINALE, DABLIN 22. MAJ

Atalanta – Bajer L.

LIGA KONFERENCI­JE

POLUFINALE - REVANŠI

(2:3) Briž - Fjorentina 1:1 (1:0) (4:2) Olimpijako­s - Aston Vila 2:0 (1:0)

FINALE, ATINA 29. MAJ

Olimpijako­s – Fjorentina kao stolar kako bi preživeo. - Rođen sam u skromnoj porodici. Da bih se izdržavao, morao sam da naučim zanat. Tako sam postao stolar - rekao je svojevreme­no.

Danas je prva puška Olimpijako­sa. Dao je 32 gola na 46 mečeva u svim takmičenji­ma, a može još... odbranivši čak 11 šuteva, ali eto, nije mogao i ta dva. Bivšem reprezenta­tivcu Srbije za utehu ostaje zvanje najboljeg pojedinca meča. Ili ne? Sad mu badava sve...

A Leverkuzen... Nastavlja da gazi i oduševljav­a Evropu. Još jednim mečom bez poraza je oborio rekord koji je držala Benfika od pre pola veka (1963-1965). Taj broj 49 može i da popravi jer do kraja Bundeslige ima gostovanje Bohumu i susret s Augzburgom kod kuće, a čekaju ga i finale Lige Evrope i naposletku 25. maja finale Kupa Nemačke s Kajzerslau­ternom.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? FOTO: AP ?? Junak crveno-belih: Ajub el Kabi
FOTO: AP Junak crveno-belih: Ajub el Kabi
 ?? ??
 ?? FOTOGRAFIJ­E: EPA, AP, INSTAGRAM ??
FOTOGRAFIJ­E: EPA, AP, INSTAGRAM
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia