Blic Zena

Prvo balzam, pa šampon

Ovaj redosled čuva krajeve od cvetanja, pa zato probajte. Ništa ne rizikujete, a dobijate zdraviju i sjajniju kosu

-

Da li ste znali da kvalitet, zdravlje, sjaj, kao i to koliko često vam se kosa masti zapravo zavisi od načina na koji je perete. Praveći greške u pranju, oštećujete vlas, a da toga niste svesni. Najveći njujorški eksperti za kosu otkrivaju sve tajne pravilnog pranja, o kom verovatno dosad nismo razmišljal­i.

PERITE KOSU BAŠ VRUĆOM VODOM

Kada nanosite šampon, kosa mora da bude potpuno mokra, a ne delimično pokvašena. Kutikula, spoljnji omotač kose, najbolje će se otvoriti ako koristite vrelu vodu. To je jedini način da se sa kose odstrani sva prljavštin­a. Takođe, pranje kose vrućom vodom dovešće do efikasni- jeg čišćenja masnoće koja se skupila na koži glave, a otvoriće i pore, pa će šampon i balzam biti bolje iskorišćen­i.

ŠAMPON IDE NA KRAJU

Ukoliko vam je kosa do ramena ili duža, balzam koristite pre šampona. Balzam nanesite na mokru kosu, isperite ga, pa kosu tek onda našamponir­ajte. Ovaj postupak zaštitiće suve krajeve od daljeg oštećenja i isušivanja. Krajevi kose biće zdraviji, a kosa će vam biti svilenkast­a i sjajna.

I STAVLJA SE SAMO NA TEME

Šampon nemojte nikada da nanosite na celu kosu, već samo na teme, jer je ono najmasnije i najprljavi­je. Dobro operite kožu glave. Neka to traje najmanje tri minuta. Na kraju samo nekoliko sekundi trljajte celu kosu sapunicom i dobro je isperite. Krajevi su po prirodi suvi, tako da im šampon čak i ne treba.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia