Blic Zena

Musaka od tikvica i patlidžana

- Biljana Stefanović biljana.stefanovic@bliczena.rs

Potrebno je

1 kg svinjskog mlevenog mesa, 1 kg tikvica, 1 kg plavog patlidžana, 2 kašičice morske soli, 2 kašičice bibera, 1 kašičica bosiljka, 1 veća glavica crnog luka, 1 čen belog luka, 500 ml paradajz sosa, 2 kašike maslinovog ulja

Priprema

Luk sitno iseckajte i prodinstaj­te na maslinovom ulju. Dodajte meso, iseckan čen belog luka i začine. Dinstajte dok meso ne dobije lepu braon boju. Tikvice i plavi patlidžan operite i isecite na trake. Patlidžan možete da posolite da pusti vodu i gorčinu. U pleh stavite pek-papir, pa naizmeničn­o ređajte povrće i meso. Na kraju sve zalijte paradajz sosom i stavite u rernu. Pecite oko pola sata na 200 stepeni. Služite uz kupus salatu začinjenu limunovim sokom, maslinovim uljem i morskom solju. kompliment­ima koje dobija svakog dana otkad je smršala.

– Najlepši kompliment sam dobila od muža, koji je izjavio da se opet zaljubio u mene. Prijatelji mi govore da sam se podmladila, a ima i onih koji me i ne prepoznaju.

Posle dugo vremena Kaća je opet počela da nosi štikle, kao i farmerke, za koje je mislila da ih nikad više u životu neće obući. Otkad je oslabila, mnogo je srećnija i zadovoljni­ja, ali i zdravija. Ranije je imala veoma visok krvni pritisak, a sad joj je kardiolog na minimum smanjio tablete koje pije za hipertenzi­ju.

– Meni se sad život promenio iz korena, a svima koji bi želeli da oslabe poručila bih da se samo naoružaju voljom i strpljenje­m i rezultati će doći. Ništa ne može preko noći i povremene krize su normalne, ali najvažnije je da čovek ima cilj.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia