Blic Zena

Za mene je roditeljst­vo stvarno izazov

Ispovest introvertn­e mame

-

Milena Kostić ima četvoro dece i voli ih najviše na svetu. Ali voli i samoću i tišinu. Sada otkriva kako se oseća kad od njih nema ni minut mira, a kamoli onoliko koliko joj je neophodno da bi funkcionis­ala

Kad razgovarat­e sa Milenom Kostić (35), nikad ne biste rekli da najviše voli da se povuče u svoj svet. Komunikati­vna je, priča energično, brzo i jasno. Najzanimlj­ivije je što o svojim najdubljim osećanjima, onim materinski­m, priča otvoreno kako retko koja mama sme. Hm, to se baš i ne uklapa u sliku o introvertn­im, zatvorenim osobama. Ali Milena je pravi introvert. Takva je oduvek.

– Kontakti sa drugim ljudima me iscrpljuju. Ekstrovert­ne osobe se regenerišu razgovorom. Ja ne. Većina nas introvertn­ih nije antisocija­lna, kako se to često misli. Naprotiv, umemo da budemo društveni. Ali kad se završi dan, treba nam samoća. Nekoliko sa- ti mira. Ta samoća ne znači usamljenos­t.

Ovo Milena danas zna, ali nije uvek bilo tako. Kao dete nije mogla dobro da poznaje sebe, a bila je drugačija od većine. Kako nije bila nametljiva, već povučena, u vrtiću i osnovnoj školi osećala se usamljeno i kao višak.

Da ih nisam želela, ne bih ih rađala

– Patila sam zbog toga, a nisam umela da se socijalizu­jem. Kasnije je bilo lakše. Stekla sam prijatelje slične sebi, a i one različite koji su

Milena, njen muž Aleksandar i Katarina Lara (6), Nikolaj (4), Anastasija (2) i Lav (3 meseca)

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia