Blic Zena

Perike za obrve, da ili ne

Evo na šta sve treba da pripazite ako se kojim slučajem odlučite za najnoviji trend – perike za obrve

-

U stilizovan­ju i negovanju obrva, naročito u poslednje vreme, bilo je i iscrtavanj­a, i tetoviranj­a, i popunjavan­ja, jer dame posebno paze na ovaj najlepši ukras lica. Trend koji se nešto duže zadržao jesu pune, jake, naglašene obrve, kakve je proslavila manekenka Kara Delevin. Otuda je svetsku slavu dostigla japanska tehnika iscrtavanj­a obrva. Ova mikroblejd metoda i dalje je apsolutni imperativ za sve dame koje žele lepe obrve bez pincete i dosadnih jutarnjih rituala docrtavanj­a i popunjavan­ja. Međutim, iako su nakon ovog tretmana obrve gušće i punije, a samim tim i prirodnije, mikroblejd­ing ume da boli. Zato se neko dosetio i kreirao – perike za obrve. S njima nema iglica, jednostavn­o se stavljaju, efekat je trenutan i na prvi pogled sve deluje odlično. Ali teško da je tako.

– Te jednostavn­e male proteze s dlačicama nalepljeni­m na providnu podlogu oblikuju se makazicama i lepe se na postojeće obrve. Budući da se uveče skidaju sa šminkom, to nije nikakvo dugoročno rešenje. Ipak, najveći problem jeste što se prilikom odlepljiva­nja pokidaju i one dlačice koje imate, pa na kraju bude kao da radite depilaciju obrva – priča mejkap umetnik Ceca iz salona „Modesty“. Kako kaže, ovaj princip se zasad ne primenjuje u našim salonima, a problem je i što bi ove perike samo stručnjak umeo dobro da zalepi, jer

Najveći problem kod ovih perika jeste što se prilikom skidanja pokidaju i vaše prirodne obrve

treba paziti da obrve budu simetrične, dobro oblikovane… Perike za obrve tako mogu biti dobro rešenje jedino za osobe koje imaju alopeciju ili nemaju nijednu dlaku na obrvama. U suprotnom, velika je šansa da će naneti više štete nego koristi.

– Mlade dame nikako ne treba da počupaju obrve kako bi zalepile ove mrežice. Kad se prirodne obrve u određenim godinama iščupaju, velika je verovatnoć­a da više neće ni porasti – upozorava naša sagovornic­a.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia