Blic Zena

Krastavac za uži struk

Želite da malo doterate liniju pre nego što se skinete u kupaći? Probajte trik čuvene latino zavodnice – kad god vam se nešto gricka, uzmite krastavac preliven limunovim sokom

-

Znamo da holivudske glumice mnogo rade na sebi kako bi sačuvale liniju, pogotovo kad pređu četrdesetu. Jedna od njih, Eva Longorija, ne krije da mnogo vežba i da zaista pazi šta jede. Nedavno je, međutim, otkrila i jedan trik u čije se čudesne moći, kako kaže, uverila i sama. Kad god joj se nešto gricka, ona nasecka krastavac i prelije ga limunovim sokom, pa uz pravilno balansiran­e obroke uspeva da i u petoj deceniji izgleda kao da joj je dvadeset.

Postoji i dvonedeljn­i režim ishrane čiju osnovu čini salata od krastavaca, koju možete da jedete u neograniče­nim količinama svaki put kada osetite glad. Za to vreme treba da kombinujet­e još nekoliko namirnica i, zavisno od vrste fizičke aktivnosti koju praktikuje­te u to vreme, možete da skinete i do 7 kg.

Evo i namirnica koje možete da kombinujet­e: • naseckani krastavci, vrlo blago posoljeni, preliveni limunovim sokom • 2 kuvana jajeta, ili 150 g tunjevine oceđene od ulja, ili 150 g grilovanog belog mesa • 2 veća kuvana krompira ili 3

kriške integralno­g hleba • 500 g svežeg sezonskog voća

– Ovakav vid ishrane zahteva da se ne uzima slatko, to jest zrelo voće, nego kiselije, dozvoljeno je jesti dva cela jajeta ili od dva do pet belanaca, a krastavac ne treba guliti – savetuje naša nutricioni­stkinja Milka Raičević.

Od tečnosti treba da pijete običnu vodu, čaj je takođe dozvoljen, kao i kafa bez šećera. Zabranjena su gazirana pića, alkohol i industrijs­ki sokovi.

Uz svaki obrok, kao i između obroka, možete da jedete neograniče­ne količine salate od krastavaca ili da pijete šejk od krastavaca.

Umerena fizička aktivnost veoma je značajna kod topljenja masnih naslaga, pa će polusatna brza šetnja dodatno pomoći.

 ??  ?? Popularna glumica i u petoj deceniji izgleda kao
da joj je 20 godina 100 g krastavca = 14 kcal
Popularna glumica i u petoj deceniji izgleda kao da joj je 20 godina 100 g krastavca = 14 kcal

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia