Blic Zena

Kvalitet šampona je u njegovim sastojcima

Lavanda, kopriva, kantarion, hajdučka trava, kamilica, beli luk… svaka biljka ima svoju ulogu u regulisanj­u problema s kosom. Zato šampon treba da birate prema problemu koji imate

-

Svaka od nas ima neki problem s kosom. Ili nam se često masti ili je suva, iskrzana, tanka, oštećena, opada. Međutim, za svaki problem postoji rešenje. I to u prirodi. Evo koje biljke pomažu kod kojih tegoba.

KOSA VAM JE OŠTEĆENA?

Ulje lavande obnavlja kosu sklonu pucanju, omekšava je i vraća joj prirodni sjaj. Kantariono­vo ulje je odlično za koren kose, hrani ga, jača i pospešuje rast. Od njega kosa postaje blistava i zdrava. Čičkovo ulje sprečava pucanje, a i opadanje vlasi i stimuliše rast kose.

TANKA JE I OPADA?

Ekstrakt koprive je prirodni sastojak za jačanje korena kose. Od njega kosa manje opada i postaje bujnija. Vrlo sličan efekat ima i ekstrakt belog luka. On sadrži bakar, koji sprečava opadanje kose i povećava njenu gustinu. Ekstrakt hajdučke trave takođe je prirodni stimulans za rast kose i koristi se u prevenciji ćelavosti.

BRZO SE MASTI?

Ekstrakt kestena ima terapeutsk­i uticaj na kosu i kožu glave sklonu brzom mašćenju. Uz ovaj sastojak kosa duže ostaje lepršava i čista. Ekstrakt kamilice takođe deluje protivupal­no i antimikrob­no, umirujući nadraženu kožu. Zbog visokog sadržaja joda ulje nevena deluje kao antiseptik, pospešuje cirkulacij­u, regeneriše i neguje osetljivu kožu glave sklonu iritaciji.

Ukoliko imate problem s masnom kosom, birajte biošampone sa ekstraktom breze jer normalizuj­u lučenje lojnih žlezda

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia