Blic Zena

Imate bradavice? Skida ih i morska voda

Bradavice znaju da budu veoma uporne. Otkrivamo vam kako da se pomoću morske vode, belog luka, limunovog soka, tinkture od cvetova nevena i drugih prirodnih preparata rešite ove napasti

- V. N.

Bradavice su ružne izrasline na koži koje ponekad deluju kao mali baloni koji vise. Najčešće se javljaju na mestima na kojima nam najviše smetaju, a to su ruke i lice. Evo kako da ih se rešite potpuno prirodnim sredstvima.

držite OblOgu Od mOrske vOde Ovo je najbolje prirodno sredstvo za uklanjanje bradavica, kao i mnogih drugih kožnih oboljenja. Zato, dok ste na plaži, natopite maramicu morskom vodom i držite je na mestu gde se nalazi bradavica.

iscedite alOja veru Ako imate aloju kod kuće, otkinite jedan list i iscedite nekoliko kapi gela na bradavicu. Ponavljajt­e to jednom dnevno bar mesec dana.

stavite čuvarkuću Biljka se privija onoliko dugo dok bradavica ne nestane. Dobro je stavljati oblogu stalno, a ako niste u mogućnosti, onda to uradite bar preko noći. Premažite belim lukOm Zgnječite dva-tri čena belog luka. Kada dobijete glatku smesu, premažite mesto gde se nalazi bradavica. Pustite da odstoji tri-četiri sata, pa isperite vodom. Ovaj ritual ponavljajt­e svaki dan dok ne uklonite bradavice.

NaPravite tiNkturu Od NeveNa Premažite bradavicu ujutru i uveče s nekoliko kapi tinkture nevena. Domaća tinktura od nevena pravi se tako što se u litru rakije potopi šaka cvetova nevena i ostavi da stoji 14 dana na suncu.

stavite zavOj s jabukOvim sirćetOm Svake večeri na bradavicu stavite zavoj koji ste prethodno umočili u domaće jabukovo sirće. Nakon nekoliko nedelja bradavica će nestati. umutite belaNce Belance pomaže da se bradavice na koži sasuše i otpadnu. Da biste postigli dobar efekat, potrebno je da više puta u toku dana namažete bradavicu belancetom.

istisNite maslačak Svaki dan na bradavicu istisnite kap soka iz stabljike maslačka. Bradavice će ubrzo početi da tamne i na kraju će otpasti ne ostavljaju­ći ožiljke.

NaNesite limuNOv sOk Limunov sok nanesite dva puta dnevno na bradavicu. Ostavite da stoji 20 minuta, pa sperite mlakom vodom.

Namažite PrOPOlis Propolis namažite na bradavicu, pa na to mesto stavite flaster da ne ulazi vazduh. Držite tako dvatri dana bez skidanja.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia