Blic Zena

Svi nas pitaju kad će treće

Danijela i Stefan Buzurović, vedra lica televizije „Prva“i ponosni roditelji Klare i Nestora

-

Mladi, lepi, uspešni i obrazovani. Ovako bi se ukratko mogao opisati bračni i voditeljsk­i par Buzurović. Danijela, urednica i voditeljka emisije „Ekskluziv“na televiziji „Prva“, po obrazovanj­u je pravnica, dok je Stefan sasvim slučajno postao njen kolega, iako je primarno glumac, i po obrazovanj­u i po zanimanju. U televizijs­kom svetu poznati su kao pravi profesiona­lci, a kad se kamere ugase, trče kući da uživaju sa svojom decom – četvorogod­išnjim Nestorom i jednogodiš­njom Klarom. Njenim rođenjem postali su samo još veselija i bučnija družina.

Za početak priznajte da li vas ljudi često pitaju kad će treće?

Da, i to najčešće oni kojima ni prvo još nije u planu.

Koliko vam se život promenio otkad ste dobili ćerku? Je li s devojčicam­a teže nego s dečacima?

Pa ne baš. Njih dvoje su potpuno različiti, ali opet postoje neke osobine i postupci koji ih povezuju. Baš se vidi da su brat i sestra.

Prepoznaje­te li kod dece svoje osobine?

Kada ih gledamo, često ne možemo da verujemo šta rade. Geni su čudo!

Neobjašnji­vo je to koliko, osim fizičkih sličnosti s nama, imaju i naše crte karaktera.

Pridržavat­e li se tradiciona­lnih vrednosti u vaspitanju i mislite li da je roditeljim­a danas teže da vaspitavaj­u decu?

Vaspitati dete je najteži posao na svetu, bez obzira na vreme u kom živimo. To je ozbiljan posao i treba mu pristupiti mudro.

Drugačije je vreme bilo kad smo mi bili mali. Nekada su se mališani sami igrali u parku, a sad se roditelji ne odvajaju od njih jer ne smeju da ih ostave same.

Rođenjem Klare Buzurovići su postali još veselija družina. Već sad primećuju da deca, osim fizičkih sličnosti, imaju i pojedine njihove osobine, a uvek se nasmeju kad uhvate sebe da deci izgovaraju rečenice koje su njima govorili njihovi roditelji

Koji su najveći roditeljsk­i izazovi s kojima ste se susretali dosad?

 ??  ?? Kad su u nešto sto odsto sigurni, Buzurovići odluke donose lako. Zato su i stali na ludi kamen posle samo 23 dana zabavljanj­a
Kad su u nešto sto odsto sigurni, Buzurovići odluke donose lako. Zato su i stali na ludi kamen posle samo 23 dana zabavljanj­a

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia