Blic Zena

Blizanci (21. 5 – 21. 6)

-

Sve će se u vašem životu ove godine deliti na vreme pre leta i posle njega. Ili ćete sve završiti u prvom delu godine, pa ćete uživati u plodovima rada u drugom, ili ćete se aktivirati tek s jeseni. Doduše, na poslu će vam uglavnom cvetati ruže, osim ako niste na nekom visokom položaju. Samo zapamtite jedno – šta god da bude, nije vredno nerviranja, jer će vam živci ove godine biti na ozbiljnom testu.

POSAO

Predstoji vam period ekspanzije na polju rada. U 2018. bićete pod uticajem Jupitera, koji prolazi kroz vašu kuću posla, a taj tranzit će doneti isključivo povoljne prilike, poput zapošljava­nja, prelaska na novi posao, unapređenj­a, velikog uspeha... Iako će s vremena na vreme biti sitnih prolongira­nja, zbog Jupitera će sve teškoće biti uspešno otklonjene. Zapravo, teškoće će imati veze s položajem na kom ste – što je viši, biće ozbiljniji problemi. Zato sedite i dobro razmislite koliko ste realni u očekivanji­ma.

LJUBAV

Pred vama je generalno povoljna godina kad je ljubav u pitanju. U slučaju da ste slobodni, iskoristit­e vreme od početka januara do kraja aprila za ulazak u novu vezu. Ako ste pak zauzeti, vaša veza će prolaziti kroz turbulentn­e periode. Prvo će se vaš partner pitati da li je vaša veza prava stvar, i to preko leta, od kraja juna do kraja avgusta. Na jesen ćete i sami proći kroz sličnu fazu, i to tokom septembra i oktobra. U slučaju raskida velike su šanse da dođe do pomirenja. Kako će Venera ići retrogradn­im hodom tokom jeseni, ona će mnogim Blizancima pružiti novu šansu da obnove staru vezu. Za vas koji ste u braku situacija je prikazana kao mnogo bolja nego prethodne dve i po godine, kada je Saturn prolazio znakom Strelca. Problema će biti, ali u znatno manjoj meri nego ranije. Retrogradn­i Merkur će vas mučiti, i to od 23. marta do 15. aprila, od 26. jula do 19. avgusta i od 17. novembra do 5. decembra. Na njega ćete reagovati na različite načine – ili ćete izbegavati komunikaci­ju s partnerom ili ćete izneti na videlo neka stara neslaganja koja niste uspeli da prevaziđet­e i ostavite iza sebe. Sve neizrečeno sada će biti rečeno. Partner će takođe proći kroz period preispitiv­anja braka, i to od početka marta do početka jula. S obzirom na to da je Merkur neutralna planeta, a Jupiter dobra i da je Saturn izašao iz polja braka, postoje velike šanse da se problemi uspešno reše.

ZDRAVLJE

Bilo bi najbolje da pripazite nerve ove godine. Vidi se mogućnost izlaganja prevelikom stresu i nervozi. Isti ili slični problemi mogu da se ponavljaju, a čak postoji mogućnost da postanu hronični. Sem toga, preventive radi treba da odete kod stomatolog­a i ginekologa. Postoji mogućnost problema i s cirkulacij­om i pritiskom. Čuvajte kosti i kožu jer su mogući nezgodan pad ili prelom.

Učvrstićet­e sve odnose, i privatne i poslovne, što će vam omogućiti stabilnost i sigurnost

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia