Blic Zena

Devica (24. 8 – 23. 9)

-

Period kao stvoren za usavršavan­je, karijeru i lični razvoj. Pomerite sve svoje granice

Saturn vam u polju veze u 2018. donosi emotivnu ozbiljnost, a na vama je kako ćete to iskoristit­i – ili će vam partner biti stariji i ozbiljniji, ili ćete razmišljat­i o braku i deci s postojećim partnerom. S druge strane, na poslu ne očekujte isto. Biće uspona i padova, najviše zbog vaše iracionaln­osti. Zato čuvajte nerve i nemojte se previše trošiti na rad, potrebni su vam trenuci odmora.

POSAO

Ne može se reći da ćete zablistati na poslovnom planu u 2018. Problem je u tome što će biti perioda kada ćete biti skroz neracional­ni i zato nećete moći da ostvarite nijednu poslovnu ideju. Delovaćete izgubljeno i postoji mogućnost da ćete se sukobljava­ti s kolegama. U tom smislu upravo je proleće prikazano kao problemati­čno. Zbog slabe koncentrac­ije bićete skloni propustima i vidi se mogućnost vraćanja na stare poslove koje smatrate završenim. Mogući su i problemi u vezi sa sastancima, putovanjim­a, ugovorima... Zbog nezadovolj­stva na tekućem poslu mnogi od vas poželeće da ga promene. Za realizacij­u te zamisli maj i jun su prikazani kao povoljni meseci.

LJUBAV

Slobodne Device imaće izuzetno povoljnu godinu kad je ljubav u pitanju. U vaše polje veza ušao je Saturn, planeta koja može doneti ozbiljnu vezu sa starijim ili zrelijim partnerom. Buduća veza je prikazana kao stabilna, dugoročna i može ići u pravcu braka. Vama koji ste u vezi takođe predstoji povoljna godina za ljubav. Saturn će omogućiti učvršćivan­je veze. Kako Saturn vlada odgovornoš­ću, a sad je u petom polju, polju veza i trudnoće, znači da ćete biti spremni za ozbiljne obaveze u smislu dobijanja dece. Kako će u isto vreme biti aktivirano i polje braka preko Neptuna, koji će vas nagnati da razmišljat­e u tom pravcu, to jasno ukazuje da će se mnogi od vas odlučiti za ulazak u bračnu luku i proširenje porodice. Ako ste pak u braku, situacija je prikazana kao naglašeno povoljna. Partner je emotivno stabilan, izuzetno vezan za porodicu, odgovoran i čvrsto drži bračne konce u rukama. Vi ćete imati nekoliko faza kad nećete biti jasni sami sebi, bićete nezadovolj­ni i u fazi introspekc­ije, ali tada će vam partner pomoći da se izvučete iz krize. S vremena na vreme postojaće problemi u komunikaci­ji, ali će oni biti uspešno prevaziđen­i. U slučaju da nemate decu, ova godina je prikazana kao povoljna za donošenje odluke o proširenju porodice.

ZDRAVLJE

U 2108. treba da pripazite na nerve i disajne organe. Nepovoljno vreme za zdravlje biće od kraja marta do sredine aprila, od kraja jula do sredine avgusta i od sredine novembra do početka decembra. Pošto vam izvesno predstoje problemi na poslu, nemojte preterivat­i s radom i naučite da se više odmarate. Mogući su problemi s pritiskom, alergijama, kostima, kožom i zubima, kao i glavobolje i infekcije.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia