Blic Zena

OD MALIH NOGU ZAMIŠLJAM SEBE NA SCENI

Upoznali smo je u „Komšijama“, osvojila nas je u „Senkama nad Balkanom“i „Istinama i lažima“. Sa samo 25 godina pokazala je da je mnogo više od deteta slavnih roditelja

- Jedna od nas Anja Mit

Upoznali smo je u „Komšijama“, osvojila nas je u „Senkama nad Balkanom“i „Istinama i lažima“. Sa samo 25 godina pokazala je da je mnogo

više od deteta slavnih roditelja

Dok su druga deca jurcala napolju po parkovima, Anja je svet otkrivala u pozorištu. Tu se među kostimima i maskama s drugaricom Katarinom Borisavlje­vić, koja je danas dramaturg, igrala žmurke, pisala leksikone, čuvala tajne.

– Jednom smo gledaocima koji su imali karte za prvi red rekle da mi tu sedimo jer igramo u predstavi i da je došlo do neke greške, pa su oni seli pozadi... A kada se predstava završila, brzinom svetlosti smo pobegle – seća se Anja kako je od malih nogu sebe zamišljala na sceni. Kako kaže, u to vreme su časovi modernog baleta i glume bili njeni trenuci potpune slobode i uživanja.

Taj svet, u koji se Anja ubrzo zaljubila i pretočila ga u životni poziv, otkrila joj je mama Jelena, članica hora Pozorišta na Terazijama. Uz nju i oca Ivicu, uspešnog saksofonis­tu, s vremenom je naučila i kako je to živeti kao dete slavnih roditelja. A bio je to veliki teret...

Ipak, nesumnjiv Anjin talenat nije bilo moguće sakriti, pa je nakon srednje škole na prijemnom ispitu za Akademiju umetnosti bila prva na rang-listi. I pre nego što je diplomiral­a, 2010. godine dobila je ulogu u tinejdžers­koj seriji „Priđi bliže“. Prava slava došla je pre dve godine sa serijom „Komšije“i ulogom simpatične Anči.

– Najviše sebe sam našla baš u Anđeliji Čerović. To je i moja najdraža uloga, kojom sam startovala televizijs­ku karijeru – seća se Anja divne saradnje s rediteljem Milanom Karadžićem, koja se potom nastavila i

Na prijemnom ispitu za Akademiju umetnosti bila je prva na rang-listi

kroz predstavu „Majstori, majstori“, u kojoj glumi sekretaric­u Bosu.

Mada se posle „Komšija“mnogo toga promenilo, jer malo ko danas ne zna za nju, kaže da je ponosna na jednu promenu na koju nije mogla da utiče.

– Nisam poletela, zanela se i neopravdan­o se izdigla iznad nekoga i nečega... Čvrst oslonac na zemlji za mene je stub svega – otkriva.

Ipak, nikada neće zaboraviti osećaj kad je sama kod kuće gledala prvu epizodu „Komšija“i svoje ime videla na najavnoj špici. Bio je to, priznaje, najlepši trenutak koji je doživela.

Anju smo nedavno gledali i kao prostitutk­u Ranku u seriji „Senke nad Balkanom“Dragana Bjelogrlić­a, ženu koja, i pored toga što se bori da preživi, ostaje vedra i osvaja iskrenim osmehom i prodornim pogledom. Tokom ovog projekta naučila je da male i velike uloge ne postoje.

– Kada snimate 12 sati, dan ume da bude veoma dug, a u isto vreme veoma kratak, jer posla ima mnogo. Naporno jeste, ali kada vaš hobi postane posao od koga živite i kada radite ono što volite, vi nemate ni jedan jedini radni dan.

Ono malo slobodnog vremena gleda da posveti se-

bi i dragim ljudima. Voli da se druži s prijatelji­ma, da se osami uz dobru knjigu i muziku, odleti u nove ideje.

– Za putovanja, recimo, nemam vremena, ali kako

da za ljubav nemam? Ona me pokreće i daje mi vetar u leđa za sve – kaže Anja, poznata po silnim transforma­cijama izgleda zarad uloge. Mada smo je upoznali kao vatrenu crnku, ona se potom odlučila za korenitu promenu i ofarbala se u plavo. Ipak, tu se nije zaustavila, pa se ošišala sasvim kratko, tako da sada nosi takozvanu piksi frizuru.

I dok publika uživa u svim njenim izdanjima, Anja priželjkuj­e uspešan nastavak snimanja serije „Istine i laži“, gde je gledamo kao Taru, uz koleginice Janu Milić i Jelenu Gavrilović. Potom planira da, puna energije, u februaru počne da snima četvrtu sezonu serije „Komšije“.

Mada se čini drugačije, snimanja i probe nisu baš ceo Anjin svet. Ona drži i specifičnu školu „Mit“, u kojoj devojčice i devojke kroz kombinacij­u fitnesa, modernog baleta, plesa i glume vodi do zdravog tela i duha. Zato, kako kaže, planova ima uvek, snova oduvek, a nade za ostvarenje želja zauvek.

Tajna zdravog tela i duha je u kombinacij­i fitnesa, modernog baleta, plesa i glume, tvrdi Anja

 ??  ?? LIČNA KARTA Datum i mesto rođenja: 15. februar 1992, Beograd
Horoskopsk­i znak: Vodolija
Prva uloga: Anči u „Komšijama“
Detinjstvo je: Među maskama i kostimima u pozorištu Šta je naučila: Da nema malih i velikih uloga
LIČNA KARTA Datum i mesto rođenja: 15. februar 1992, Beograd Horoskopsk­i znak: Vodolija Prva uloga: Anči u „Komšijama“ Detinjstvo je: Među maskama i kostimima u pozorištu Šta je naučila: Da nema malih i velikih uloga
 ??  ?? Nedavno smo je gledali kao
prostitutk­u Ranku u seriji „Senke nad Balkanom“
Dragana Bjelogrlić­a, slika gore. Uloga Tare u seriji „Istine i laži“donela nam je Anju u sasvim
novom, luckastom
izdanju
Nedavno smo je gledali kao prostitutk­u Ranku u seriji „Senke nad Balkanom“ Dragana Bjelogrlić­a, slika gore. Uloga Tare u seriji „Istine i laži“donela nam je Anju u sasvim novom, luckastom izdanju
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia