Blic Zena

Aloja, rešenje za svaki tip kože

Aloja vera bukvalno čuda čini za kožu. Zahvaljuju­ći njenom antibakter­ijskom svojstvu, aknama, miteserima i novim borama možete da kažete „ćao“

-

Uopšte ne čudi što mnogi kozmetički preparati sadrže upravo aloju kao glavni sastojak, jer je raspon lekovitih svojstava ove biljke šarolik i impresivan. Uglavnom se koristi za lečenje opekotina, a blagotvorn­o deluje i na kožu. Zahvaljuju­ći antibakter­ijskim svojstvima, aloja vera čisti kožu temeljno, zadržava njenu vlažnost i sprečava pojavu akni i mitesera, a zbog svojih antioksida­nata učiniće da izgledate mlađe.

Listovi za masnu kožu

Ako vam je koža masna i muči vas prekomerno lučenje sebuma, prokuvajte listove aloje vere u vodi, pa ih usitnite štapnim mikserom da dobijete pastu. Listove pre korišćenja morate da očistite od trnja. U pastu umešajte malo meda i nanesite na očišćeno lice. Ostavite masku neka deluje 20 minuta pa isperite. Ovaj tretman radite jednom nedeljno.

Gel za osetljivu kožu

Ako vam je koža osetljiva, puna mitesera i sklona crvenilu, pomešajte gel aloje vere sa sokom svežeg krastavca, jogurtom i ružinim uljem. Nanesite ovu pastu na lice i područje vrata, te ostavite 15 minuta. Umesto ružinog ulja, možete koristiti i neko drugo koje odgovara vašoj koži. Na kraju se umijte hladnom vodom.

Pasta za suvu kožu

Aloja vera idealna je za isušenu kožu kojoj vraća potrebnu vlagu. Pomešajte gel aloje s malo kravljeg sira, svežim krastavcem i nekoliko kapi limunovog soka. Pastu nanesite na lice i vrat, pa ostavite da deluje pola sata. Isperite i uživajte u nahranjeno­j koži.

 ??  ??  Prirodni lek za akne  Hidrira kožu  Posvetljuj­e strije  Sprečava nastanak bora
 Prirodni lek za akne  Hidrira kožu  Posvetljuj­e strije  Sprečava nastanak bora

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia