U kuhinju na sunčanje

Ne mili vam se da obučete kratke rukave jer vam je koža bleda i bez sjaja? Za sunčanje je još rano, solarijum ne dolazi u obzir, ali zato mi imamo potpuno prirodno rešenje i možete ga napraviti sami kod kuće

Blic Zena - - U Ovom -

Do izležavanja u udobnoj ležaljci na obali mora deli nas još nekoliko meseci, ali to ne znači da ne možemo već sada da uživamo u divnom, preplanulom tenu. Topliji dani su nam uveliko stigli i sad je definitivno doba godine kada tema samopotamnjivanja postaje aktuelna.

Ne moramo da vam naglašavamo da sunčanje u solarijumu ne dolazi u obzir jer je jako nezdravo, ali na vašu sreću, postoje prirodni načini da potamnite ten i to u kućnoj radinosti. Da napomenemo, sve ove kreme imaju kratkotrajni efekat, ali potpuno su prirodne i odličan izbor ako želite da pocrnite bez sunčanja. Sve sastojke najverovatnije već imate, a ako ih nemate, vrlo su pristupačni.

SPREJ OD CRNOG ČAJA

Potrebno je voda, dve vrećice crnog čaja Priprema Stavite vrećice crnog čaja u četiri šolje kipuće vode (možete napraviti i jači čaj, sa više vrećica za tamniji ten) i ostavite poklopljeno 30 minuta. Nakon toga, bacite vrećice i ostavite da se čaj ohladi. Sipajte ga u sprej-bocu i u tuš-kabini ili kadi našpricajte čaj na čistu kožu, na kojoj ste prethodno uradili piling. Čaj možete nanositi lagano i kuglicama vate. Sačekajte da se čaj na vama u potpunosti osuši pre nego što se obučete. Ruke odmah operite kako vam dlanovi ne bi potamneli. U većini slučajeva, gotovo sva boja se ispira tuširanjem. Takođe, možete koristiti i mešavinu crnog čaja i maslinovog ulja, koja ujedno i neguje kožu.

Iako su odlični u hitnim slučajevima kada želite tamniji ten za neku specijalnu priliku, imajte u vidu da su ovi preparati kratkotrajnog efekta

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.