3 DA za organsku hranu

Ona je zdravija, košta skoro isto kao i klasična i ima garanciju kvaliteta i porekla. Zato sledeći put dobro razmislite pre nego što krenete u kupovinu

Blic Zena - - Zdrava Ishrana -

Često se govori o tome koliko je važno da se i deca i odrasli pravilno hrane, a ređe o tome šta zaista podrazumevamo pod zdravom hranom. U tom smislu, s organskom hranom nema nikakve dileme. Za nju su mnogobrojna istraživanja pokazala da je neuporedivo zdravija od hrane koja se uzgaja na klasičan način. Tačnije, kad jedemo organsku hranu, ujedno i ne unosimo pesticide, teške metale i antibiotike u organizam.

Međutim, mnogi se i dalje

ne usuđuju da pređu na organsku hranu jer je uvreženo mišljenje da je skuplja od obične, što nije sasvim tačno. Mnogi organski proizvodi koštaju skoro isto kao i klasični, što samo ide u prilog činjenici da treba da ulažemo u ono što nam je najvrednije, a to je naše zdravlje.

U prilog ovakvom načinu ishrane ide i to da je poslednjih godina u domaćim prodavnicama sve bolja ponuda organske hrane. Sada su nam, osim svežeg

voća i povrća, dostupni i mleko i mlečne prerađevine, meso, žitarice, namazi, testenine, peciva, ulja, začini, čak i prerađeni organski proizvodi.

To je sasvim dovoljno svima koji imaju razvijenu potrebu da znaju šta zapravo jedu. Kad kupujemo na pijaci, često nismo sigurni u kvalitet i poreklo hrane, što nije slučaj sa organskom hranom, jer se za nju podrazumeva kvalitet, koji joj je garantovan posebnom oznakom.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.